Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK

Allt om transitional wear – NK:s stilexpert lär dig ta sommaren med in i hösten

Motvilligt nog är det dags att inse att tiden för tunna linneklänningar, bara ben och nätta sandaler är förbi. Däremot är det inte riktigt dags att än börja lagra på med jackor i dun, byxor i läder och varma boots. Sensommaren är en tid många känner sig vilsna i sin garderob och vi lämnas med tanken, vad kan jag egentligen ha på mig? För att underlätta har jag samlat mina noggrant undersökta stiltips i en guide, som förhoppningsvis kommer att hjälpa dig på traven i övergången från sommar till höst. 

Sommarklänningen & Bootsen = Match Made in Heaven 

Boots

Städa inte undan sommaren för tidigt! Låt sommarklänningarna hänga kvar i garderoben några veckor till och byt i stället ut sandalen som du vanligtvis parar plagget med till ett par läckra boots med högre skaft. Min ”Instagram utforska” matar mig med ett bildflöde av snygga danskor som parar härliga midi-klänningar med höga boots i alla dess former under; cowboy, platå, chelsea – listan kan göras lång. Denna trend hjälper till att värma de stackars kalla anklarna och kommer vara precis vad du behöver för att tackla temperaturen den här tiden på året. Är det riktigt kyligt kan du även köra ett extra lager med värmande leggings under klänningen och bootsen (ingen kommer att veta!). 

Shoppa boots & stövletter

Midi, längden för alla säsonger

bild

Apropå midiklänningar vill jag slå ett extra slag för det plagget och vågar faktiskt påstå att det är den ultimata längden på klänningar och kjolar. När maxiklänningen känns för uppklädd och minikjolen känns för trendig (eller inte helt passande på kontoret) kommer midi-längden in som en räddare i nöden och är precis mitt emellan och lagom, som man vill att den ska vara. Midilängden är utmärkt för flera säsonger och oavsett om du letar efter en midikjol i siden eller en midiklänning i stickat så garanterar jag att du kommer bära den hela året om. Passande för jobbgarderoben och kan kläs upp till fest ihop med en klack, investera i midi! 

Shoppa midikjolar  midiklänningar

Temperaturanpassande material

bild

Stickat känns som ett givet val för många under sensommarmånaderna och något som absolut kommer till hands under flera månader om året. I din påbörjade resa som ”transitional wear-expert” bör du prioritera att investera i rätt material. Kashmir är känt för att vara det ultimata lager-på-lager materialet då det värmer bättre än fårull men andas så att din kropp behåller den perfekta temperaturen. Vårdar du kashmirplaggen varsamt kan de faktiskt hålla år efter år och du kan rättfärdiga den högre prislappen med att du faktiskt investerar i hållbara plagg. 

Shoppa stickade tröjor

Kavajen = ett multifunktionellt måste

kavaj

Kavajen är ett av mina mest använda plagg i min garderob och jag har självklart sett till att jag har en uppsättning kavajer i olika toner och material. Perfekt att ha till jobbet, aw:n, på stan eller till fest och kan kläs upp såväl ned beroende på tillfälle. Inför sensommaren och hösten är det bäst att satsa på en kavaj i ylle som du kommer att kunna bära som en jacka utomhus och sedan ta med dig längre in på säsongen när den riktiga kylan kryper på.  

Shoppa kavajer

Accessoarer som värmer

1

Satsa på strumpan! En tjusig strumpa är detaljen många glömmer men som verkligen kan skapa pricken över i:et-känslan i en look. Testa att bära dina loafers (eller varför inte ballerinaskon?) med en strumpa i roligt mönster, med en cool logga eller i klassiskt helvitt för ett extra värmande lager om fötterna och du kommer garanterat vara trendigast på kontoret. 

Shoppa accessoarer  Shoppa strumpor

Glöm reglerna!

För att summera allt vad gäller transitional wear vill jag skicka med en påminnelse om att glömma allt du lärt dig om så kallade ”moderegler”. Som att vita jeans bara hör sommaren till, att du inte kan bära en blommig sommarklänning på hösten eller att gult skulle vara fult. Regler förhindrar oss från att vara lekfulla och kreativa i vår stil. Avsätt i stället tid för att gå igenom din garderob och undersök nyfiket hur du kan matcha det du redan har och vad behöver du komplettera med? Kanske är det en accessoar som andas hösttrend, en stickad väst för att värma kroppen, eller varför inte en härlig kavaj som agerar pricken över i:et i din sensommar-look. 

Ta dig tiden att investera i rätt plagg från början så kan du ha dem över flera säsonger, året om.

Logga in