Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hårborttagning

Bli kvitt oönskad kroppsbehåring – utan att besöka skönhetssalongen. Hos oss på NK kan du snabbt och enkelt handla hårborttagningsprodukter online. Här hittar du allt du behöver för hårborttagning på hemmaplan, vare sig det gäller dina ben eller bikinilinjen.

13 produkter

Silkeslen hud med hårborttagning

Älskar du känslan av en silkeslen och hårfri hud? Det finns många tillvägagångssätt för att uppnå det, både när det gäller intim hårborttagning och hårborttagning för ansikte eller ben. Medan vissa föredrar vax eller epilering, väljer andra rakning eller hårborttagningskrämer. Men valet av metod beror också på var på kroppen du vill avlägsna hår. 

I vårt sortiment har vi samlat effektiva hårborttagningsprodukter, från kända och populära märken. Botanisera bland alternativen och hitta något som passar just dig och dina behov.

Olika metoder för hårborttagning

Är du osäker på vilken hårborttagningsmetod du bör välja? Låt oss se lite närmare på ett par av de vanligaste alternativen som finns och när det passar sig att använda dem:

  • Rakning – en av de absolut vanligaste metoderna för hårborttagning, som dessutom är ganska anpassningsbar. Smärtfritt, snabbt och enkelt – men kan vara påfrestande för huden och orsaka inflammerade hårsäckar. Passar bra för hårborttagning vid bikinilinje och ben, men också vid intim hårborttagning.
  • Vaxning – en mycket effektiv metod som kan göras med antingen vaxstrips eller varmt/kallt vax. Här tas hårstråna upp med rötterna, vilket innebär att du får ett mer långvarigt resultat i jämförelse med rakning. Vaxning fungerar bra som hårborttagning i ansikte, såväl som resten av kroppen, men kan dock upplevas smärtsamt.
  • Hårborttagningskräm – enkel att använda och smärtfri. Krämen appliceras direkt på hårstråna och får hårstråna att lossna på kemisk väg. Hårborttagningskräm som metod fungerar bra för dig som önskar en enkel metod, som kan användas över hela kroppen.
  • Epilering – en snabb och effektiv hårborttagningsmetod, som dock kan upplevas obehaglig. Precis som vid vaxning dras hårstrån upp med rötterna, vilket ger ett resultat som håller länge. Epilering lämpar sig inte för de mest intima delarna. Däremot fungerar det ypperligt för exempelvis hårborttagning på ben. 

Rå om huden efter hårborttagningen

Oavsett vilken metod eller vilka hårborttagningsprodukter du använder, är hårborttagning ofta påfrestande för din hud. Särskilt mycket stress utsätts huden för vid intim hårborttagning, där din hud är känsligare. Av den anledningen är det viktigt att välja produkter och metoder som är speciellt anpassade för de intima kroppsdelarna, så att risken för irriterad hud minimeras.

Unna din hårfria hud lite extra omsorg – särskilt om du rakar dig. Då kan det även vara klokt att exfoliera det rakade området 1–3 gånger per vecka. Det förebygger både inåtväxande hårstrån och risken för röda, irriterade prickar. Investera också gärna i lugnande och återfuktande krämer, milda gels, aftershaves eller en så kallad cooling balm.