Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Balsam

Balsam är den avslutande delen i hårtvättsrutinen – och en nödvändighet för dig med långt hår. Balsam är för ditt hår, det bodylotion är för din hud. Hos oss på NK hittar du ett noga utvalt sortiment av bra balsam från kända hårvårdsmärken.

Balsam

13 produkter

Balsam – för ett mjukt och följsamt hår

Har du någon gång schamponerat håret, för att i nästa stund inse att ditt balsam är slut? I så fall vet du hur strävt och bångstyrigt ditt hår kan kännas efteråt. Balsam är nämligen den produkt som stänger hårstråets yttre fjällskikt, efter att schamponeringen har öppnat upp det. Som en trygg och skyddande kram, omsluter sedan balsamet varje hårstrå på ditt huvud.

Där fungerar det sedan som en rustning mot väderpåverkan, borstning och kemikalier, såväl som mot hårfönens, lock- och plattångens värme. Tack vare balsam blir ditt hår inte bara återfuktat och mer motståndskraftigt – det blir också mjukare, glansigare och betydligt lättare att reda ut. Visste du att balsam dessutom förebygger både frissigt och statiskt hår?

Olika balsam för olika hår

Balsam finns i en mängd olika varianter, anpassade för många olika typer av hår. Men de kan också vara anpassade för att ge lite olika effekter. Har du till exempel upplevt att ditt hår känns oljigt och fett av balsam – då har du med största sannolikhet valt ett balsam som inte är tillräckligt milt. Det kan också vara så att du masserat in balsam i din hårbotten, när du egentligen endast bör applicera det på dina längder och toppar.

Har du ett tunt hår som lätt känns stripigt? Då ska du undvika ett djupt återfuktande balsam, eftersom det kommer att tynga ner ditt hår ytterligare. Istället vill du ha ett volymgivande balsam, som stärker håret. Ett torrt hår däremot mår bara bra av återfuktande balsam. Det gör även ett lockigt hår – men här får det gärna finnas fuktberikande ämnen som ger lockarna spänst och elasticitet, istället för att tynga ner dem.

Vårda håret med leave in-balsam

Till skillnad från ett vanligt balsam som sköljs ut ur håret, är leave in-balsam ett balsam med tunnare formula, som lämnas kvar i håret. Ofta appliceras det i själva verket på torrt hår, där det bidrar med glans, smidighet och mindre frissighet. Men ett leave in-balsam fungerar också som en vårdande inpackning, som ger näring och skyddar ditt hår mot yttre påverkan. 

Leave in-balsam finns både som spraybalsam och en något tjockare kräm. Här gäller det återigen att välja rätt formula till din hårtyp. Har du ett tjockt, voluminöst och/eller lockigt hår? Då kan du med fördel använda en kräm som du masserar in i längderna. Ett spraybalsam är dock bättre lämpat för dig som har tunt eller platt hår – då tappar du inte lika mycket volym.

  • Varumärken

  • Färg

  • Prisgrupper

  • Hårtyp