Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hårborstar & Kammar

Behöver du en ny hårborste eller en kam som gör det enklare att fixa frisyren? Här på NK hittar du hårborstar och kammar av olika modeller. Rundborstar, detanglers och paddelborstar – alternativen är många. Vad söker du?

31 produkter

Att hårborstning ingår i en bra hårvårdsrutin, det är nog en självklarhet för de flesta. En bra hårborste eller kam underlättar också när du vill styla håret inför dejten, festen eller en helt vanlig vardag. Men visste du att det finns andra fördelar med att borsta håret, än att slippa trassel och ostyriga slingor?

När du borstar håret masseras din hårbotten. Det leder till ökad cirkulation, men också till att hårsäckarna stimuleras och får näring. Med hårborstning kan du alltså få ett friskare hår, som blir både blankare och växer bättre. Vill du ha ett friskare och mer lättskött hår? Satsa då på bra hårborstar och kammar som passar just dina behov. 

Med många olika hårtyper kommer också många olika behov – och många olika modeller på hårborstar. Men hur ska du veta vilken typ av borste eller kam som passar ditt hår? Ett par av de vanligaste hårborstarna och kammarna är: 

 • Svinhårsborste – en mycket skonsam hårborste med svinborst, som ger håret en vacker lyster. Perfekt för långt hår och när du vill stimulera din hårbotten med ordentlig massage.
 • Rundborste – en rund hårborste som finns i flera storlekar och främst används för att lyfta hårrötterna för att skapa volym. Används vid styling, ofta tillsammans med en fön.
 • Paddelborste – en bredare hårborste som används till halvlångt–långt hår, utan att håret blir statiskt. Används också vid föning av raka hårlängder, då paddelborstens lufthål hjälper till att fördela värmen i längderna.
 • Detangler – specifikt framtagen för att reda ut trassligt hår. En detangling-kam eller -borste är perfekt för dig med tjockt hår, eftersom det är en hårborste som inte sliter på håret, men ändå reder ut tovor mycket effektivt. Passar också dig som är håröm.
 • Bredtandad kam eller “pick” – en stor bredtandad kam eller en så kallad “pick” (även känd som “afrokam”) är perfekt för dig med lockigt hår. Den separerar lockarna och lyfter hårrötterna på ett skonsamt vis.

I en hårborste samlas smuts, fett och rester från dina stylingprodukter. Har du någonsin tänkt på att det hamnar i ditt hår om du inte är noga med att rengöra dina hårborstar? Så här rengör du din hårborste eller kam i tre steg:

 1. Rensa bort gamla hårstrån.

 2. Tvätta dina kammar och hårborstar – men tänk på att olika slags borstar kan vara olika känsliga. En hårborste i trä ska till exempel inte ligga i vatten länge.

 3. Låt hårborsten torka på en handduk med borstryggen uppåt.
Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

 • Ta del av ditt digitala medlemskort
 • Få tillgång till personliga erbjudanden
 • Upplev nya och aktuella förmåner
 • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
 • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet