Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Schampo

Ett bra och vårdande schampo är något som bör finnas i alla badrum. Här har vi på NK samlat vårt sortiment av schampo. Lockigt, färgat, platt eller torrt – hos oss kan du köpa schampo online för alla slags hår.

Schampo

60 produkter

Schampo – för ett rent och välmående hår

Schampo är det första steget i din hårtvätt, och produkten som är menad att rengöra ditt hår på djupet. Men ett bra schampo ska inte bara avlägsna smuts, fett och stylingprodukter. Många gånger ska det också tillföra volym till det platta håret, näring till det skadade håret eller hjälpa till att bevara nyansen hos det färgade håret – för att ta några exempel.

Vare sig du söker efter ett mjällschampo, silverschampo eller ett schampo för torr hårbotten, kan du hitta något i vårt sortiment. Vi har noga valt ut våra schampofavoriter från kvalitativa märken – för alla behöver vi ett riktigt bra schampo. 

Välj rätt typ av schampo

Olika hårtyper har olika behov. Därför bör du alltid välja ett schampo efter din personliga hårtyp. Det finns också schampon som kan hjälpa dig att bli kvitt hårrelaterade besvär. Har du ett hår som är naturligt mjukt, följsamt och fint? Då har du vad man kallar för ett “normalt hår”. Det innebär att du kan använda i princip vilket schampo du vill.

Har du istället ett hår som lätt känns oljigt? Då ska du använda ett schampo för fett hår, som på sikt återställer pH-balansen i din hårbotten. Undvik också att tvätta håret för ofta, eftersom det leder till att din hårbotten kommer börja överproducera oljor då den torkar ut. Ett sulfatfritt och/eller djuprengörande schampo är ofta en god idé för dig. 

Känns ditt hår sprött, torrt och slitet? Investera i ett schampo för torrt hår, som återfuktar på djupet. Detta gäller även om du ofta färgar håret – men välj då ett schampo som utöver återfuktning även har färgbevarande egenskaper.

Har du lockigt och voluminöst hår? Troligtvis är ditt hår ofta torrt och frissigt. Ett specialanpassat schampo för lockigt hår, som återfuktar och ger rikligt med näring kommer vara din räddare i nöden. På så vis får du behålla dina fina lockar, utan att de tyngs ner.

Hur ofta ska håret tvättas med schampo?

Hur ofta du bör tvätta och schamponera håret kan vara lite olika från hår till hår. Generellt behöver ett lockigt och voluminöst hår tvättas mer sällan än ett platt, rakt hår.

En bra tumregel att hålla sig till är att tvätta håret med schampo 1–2 gånger i veckan. Däremellan går det bra att skölja håret med vatten eller eventuellt använda lite balsam.
Känns ditt hår ändå ofräscht mellan tvättarna? Då kan du med fördel testa ett bra torrschampo. 

  • Varumärken

  • Avdelning

  • Färg

  • Prisgrupper

  • Hårtyp

Logga in