Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Solprodukter

Skydda och vårda din hud med kvalitativa solprodukter. Här har vi på NK samlat alla våra solprodukter för ansiktet såväl som kroppen. Från klassiska solkrämer och återfuktande after sun, till populära märken av brun-utan-sol för en sundare bränna.

83 produkter

Hälsosam bränna med solprodukter

Älskar du brunbrända ben och den solkyssta looken du får om sommaren? Du är inte ensam. Hud som ser ut att ha smekts av solen ger ett piggt och fräscht intryck, som många av oss nordbor längtar efter hela vintern. Vi räknar ner timmarna till utlandssemestrar och härliga dagar på stranden – och i samma sekund vårsolen visar sig, belägrar vi balkonger och uteserveringar.

Men trots att solen är både härlig och viktig för välmåendet, kan den också vara skadlig för din känsliga hud. Därför är det viktigt att skydda huden mot sådant som skadliga brännor och pigmentförändringar, eller att huden åldras i förtid. Hos oss kan du köpa bra solprodukter online, för strandsemestern såväl som för en sund och härligt solkysst look som du kan bära året runt.

Välj solprodukt efter hudtyp

Det är inte ovanligt att solkrämer är feta, vilket ibland passar dåligt om du har en känsligare hy. Därför är det alltid en god idé att välja solprodukter för ansiktet och kroppen, anpassade efter din hudtyp. Här är några tips, när du ska köpa solprodukter online:

 • Känslig hudtyp – välj oparfymerade produkter som innehåller lugnande ingredienser, såsom hyaluronsyra, aloe vera, vitamin E och extrakt från grönt te.
 • Fet/blandad hudtyp – välj ett solskydd i form av tunn lotion, mousse eller spray. Oljefritt är att föredra.
 • Torr hudtyp – välj en återfuktande solprodukt eller fetare solkräm. Fuktgivande ingredienser som glycerin och Vitamin E är en god idé. Undvik produkter som är alkoholbaserade.
 • Mogen hudtyp – välj solprodukter med anti-ageing-egenskaper. Titta efter ingredienser som återfuktande hyaluronsyra och antioxidanter.

Välj rätt solskyddsfaktor

Din hudtyp, aktivitetsnivå och rådande UV-index, är alla faktorer som avgör vilken solskyddsfaktor (SPF) du behöver. Smörj dig gärna cirka varannan timme – och glöm inte att göra det direkt efter att du har badat.

Allmänna riktlinjer är:

 • SPF 10–20: För dig med gyllene till mörk hud, som sällan eller aldrig bränner dig i solen. SPF:en gäller i Sverige eller länder med liknande UV-index.
 • SPF 20–30: För dig med ljus eller känslig brun hud, som ofta bränner dig i solen.
 • SPF 30–50: För dig med mycket ljus hud, fräknar och rött/blont hår, som väldigt lätt bränner dig i solen. Alternativt när du befinner dig i mycket stark sol.
Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

 • Ta del av ditt digitala medlemskort
 • Få tillgång till personliga erbjudanden
 • Upplev nya och aktuella förmåner
 • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
 • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet