Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Collection

Premiär för NK Collection

Nu lanseras det första släppet av läderprodukter från NK Collection. Varumärket kännetecknas av kvalitet, tidlöshet och sofistikerad design med blicken riktad framåt. NK:s historiska arv finns ständigt närvarande genom mönster inspirerade av varuhusets historia, men känslan är här och nu – och i morgon.

I NK Collection förvandlas NK:s historia till vackra och tidlösa produkter med ett gediget hantverk bakom. Läderprodukter som plånböcker, datorfodral, mobilväskor och nyckelringar utgör det första släppet av kollektionen och har alla tillverkats för hand av Kungliga hovleverantören Nyström Stockholm i Vasastan. Framöver kan vi förvänta oss fler produkter inom olika kategorier, såsom mode, skönhet, inredning och livsstil.

– NK kommer löpande lansera produkter under NK Collection, med fokus på hantverk, kvalitet, tidlöshet och design. Produkterna kommer att säljas på dedikerade ytor i varuhusen och online, samt stundvis på exponeringsytor i varuhusen eller utanför, säger Karin Wickberg, Marketing Director på NK.

Formgivaren Clara von Zweigbergk och produktutvecklaren Vivianne Issa har varit drivande i att ta fram det som nu är NK Collection. Arbetet började med ett flertal besök på Nordiska Museet på Djurgården i Stockholm, där NK:s arkivbilder förvaras.

– Vi gick igenom tusentals av de bilder som finns sedan starten 1902. Det har hänt otroligt mycket på NK under åren: fantastiska modevisningar, möbler och utställningar. Det har varit väldigt fint att få bläddra igenom de dokumenterade årtiondena, berättar Clara von Zweigbergk.

På bilderna hittade Clara och Vivianne gamla mönster på golv, fasader, kläder och inredningsobjekt och de sammanställde ett inspirationsarkiv. En del av mönstren fick sedan bli nya, uppdaterade mönster.

– Generellt var det många modeskisser samt tyg- och färgkartor som tilltalade mig. Det var också roligt att se hur sminket och frisyrerna har tagit sig uttryck genom årtiondena. Extra kul att se vad som hände modemässigt på NK under 80-talet. Det är så många paralleller till vad som händer nu, med gigantiska axlar till exempel. Sedan hittade vi mycket spännande designelement från Stockholmsutställningen som ägde rum 1930. Det tycker jag var intressant, att 100 år har passerat och det är det vi nu tycker känns mest spännande, säger Clara.

1

Plånböcker, datorfodral och nyckelringar utgör det första släppet av NK Collection. 

 

NK Collection

I det första släppet finner man mönstren främst på en serie anteckningsböcker, men också i form av ett monogram på vissa av läderprodukterna. Till exempel har den ridåliknande formen i en klänning som en gång skapades och syddes upp i NK:s Franska damskrädderi – den couturesalong som huserade på Nordiska Kompaniet mellan 1902 och 1966 – blivit ett lekfullt och vågformat mönster.

Läderprodukterna tillverkas för hand i Vasastan av Magnus Nyström, mannen bakom Nyström Stockholm. Det är en långsam och noggrann process som ger en fantastiskt hög kvalitet i utförandet.

– Vi har valt leverantörer som besitter specialkompetens inom varje produktområde som tillverkas och vi har även försökt att möjliggöra produktion i vår direkta närhet. Nyström Stockholm har en lång tradition av att tillverka fantastiska läderprodukter och butiken ligger runt hörnet från Odenplan, säger Vivianne Issa.

I en designprocess ingår det många steg innan man kommer fram till sin drömprodukt. Vivianne beskriver en långsam process där skisser blir till prototyper och sedan vidareutvecklas i samarbetet med leverentören, designteamet och NK:s experter till alla är nöjda med produkten, priset och kvaliteten.

– Det brukar ta cirka 8–12 månader innan man är helt klar i en designprocess och produkten kan gå till produktion, förklarar Vivianne Issa.

Det här är bara början på NK Collection och redan efter sommaren kan kunderna förvänta sig fler släpp och nya mönster. 

– NK:s ambition är att tillgodose kunder med exklusiva NK-produkter inom flertalet sortiment. Den här lanseringen är bara början på NK Collection och redan efter sommaren kan kunderna förvänta sig fler släpp och nya produkter och mönster. Inom NK Collection finns oändliga möjligheter, säger Karin Wickberg.

”Vi har valt leverantörer som besitter specialkompetens inom varje produktområde som tillverkas och vi har även försökt att möjliggöra produktion i vår direkta närhet. Nyström Stockholm har en lång tradition av att tillverka fantastiska läderprodukter och butiken ligger runt hörnet från Odenplan.”

2
1
2

Välkommen att upptäcka NK Collection på den nyöppnade avdelningen på Entréplan i Stockholm och på avdelningen NK Access, Entréplan, i Göteborg.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet