Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Copine

Rustikt och personligt på Copine Café

Inspirationen till menyn kommer från Medelhavet och visionen är glasklar: en avkopplande plats för god mat och en trevlig stund, mitt i varuhuset. På nya Copine Café på Plan 1 finns allt detta, och mycket mer! Krögartrion Jacob Nermark, Jim Hammargren och Jonathan Mattsson berättar mer om restaurangen.

Jim & Jacob öppnade sin första restaurang med samma namn 2015 och driver i dag fem krogar i Stockholmsområdet, alla med fokus på medelhavssmaker. De har huserat på NK sedan 2023 då de öppnade Chipirón by Jim&Jacob, som nu byter koncept och blir Copine Café – en modern bistro i sann Jim & Jacob-anda. Här serveras folklig finmat med inspiration från Medelhavet och fokus på svenska råvaror.

– Maten är präglad av det franska köket men vi inspireras mycket av hela Sydeuropa. Restaurangen kommer ha samma grund och samma smaker som systerkrogen Copine, men den kommer att vara mer rustik, berättar Jacob som har hand om köket.

Menyn då? Den sätts utifrån säsong och tillgång på bra, svenska råvaror, men såklart också magkänsla, humör och väder.

– Vi satsar på matlagning där ledord som spontanitet, kvalitet och råvaror i säsong driver skapandet. Menyn kommer att ändras ofta men vi kommer förhoppningsvis ha några rätter som blir så bra att de får stanna ett tag. Lunchmenyn består av klassiker från Copine samt rätter som ändras dagligen och presenteras på en griffeltavla, förklarar Jacob.

Copine
Copine


"Vi satsar på matlagning där ledord som spontanitet, kvalitet och råvaror i säsong driver skapandet."

Copine Café passar för ett besök oavsett dag eller tid. Restaurangen kommer att ändra skepnad från vardag till helg men också från lunch till AW. Lunchmenyn serveras under begränsade timmar men det serveras alltid lagad mat och rustika bakverk för den som är fikasugen.

– På helgen passar det att komma själv och sätta sig i köksbaren eller som ett större gäng, dricka och äta brunch samtidigt som delar av sällskapet kan inhandla helgens outfit, säger Jacob.

– Vi hoppas att fler och fler väljer att kombinera shopping och mat, båda delarna blir garanterat roligare då, avslutar Jim.

3 snabba med Copine Café

Hur ska känslan på Copine Café vara?
På Copine Café ska det kännas som att sitta på ett torg i södra Frankrike. Vi vill skapa en oas mitt i varuhuset, en plats där man tappar tid och rum.

Vilken rätt får man inte missa?
Menyn är under utveckling så vi vågar inte lova för mycket men vi kommer med största sannolikhet ha en otrolig kycklingsallad, en variant av vår älskade råbiff i någon form och vårt fantastiska majsbröd såklart.

Om Copine Café var en låt, vilken skulle det vara?
Haha, en mix av Vesoul med Jacques Brel och Lush Life med Zara Larsson vore nog passande!


Läs mer om Copine Café och boka bord

Copine

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet