Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Fine jewellery

Så tar du hand om dina smycken.

Att ta in sina halsband, örhängen eller ringar på service är A och O för en långvarig relation till favoriterna i smyckeskrinet. 

Text ursprungligen publicerad i STIL.

NK

Hej, Bojana Raca, Assistant store manager på NK Fine Jewellery & Watches, hur ofta ska man ta in smycken för att fräscha upp dem? 

– Det beror lite på vad för smycken man har och hur ofta dessa används. Har man till exempel en allians eller enstensring som bärs dagligen så rekommenderar guldsmederna att dessa får en översyn en gång om året. Smycken som bärs dagligen blir både slitna och smutsiga på grund av handcrème, damm och ludd från kläder. Det är lätt att glömma bort det eftersom smyckena känns som en del av oss i vardagen. Smycken av vitguld behöver roderas om sporadiskt eftersom rodiomet slits och en ny ytbehandling bör göras om man vill hålla smyckena vita. Hur ofta är svårt att säga beroende på hur mycket smycket används men jag rekommenderar att man inte gör det alltför ofta. 

Finns det specialservice för smycken hos er och hur går den till? 

– På NK Fine Jewellery & Watches samarbetar vi med duktiga guldsmeder som kan göra all typ utav service – allt från översyn och fattningar till storleksändringar och lagningar. Vi har även ett brett sortiment av rengöringsprodukter och med hjälp av dessa kan man hindra att ädelstenar trillar ut eller få juveler att skina. Vid konsultationstillfällen erbjuder vi kostnadsfri service av juveler som då läggs i ett speciellt ultrabad. 

Varför är det en bra investering att regelbundet ta in sina smycken på service? 

– Det är en mindre kostnad att regelbundet se över sina juveler än att ersätta en diamant eller flera som kan trilla ut på grund av slitage eller yttre påverkan. Eller kanske till och med att man tappar bort ett smycke som är en gåva från någon man håller kär. 

NK Fine Jewellery & Watches hittar du på Entréplan på NK i Stockholm. 

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet