Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så behåller du ditt sommarglow – med Akademikliniken.

Vill du få tips hur du behåller din hys solkyssta lyster efter en solig sommar? Vi fick en pratstund med Sarah Lidback, ansvarig för Akademikliniken Skin Care, som avslöjar sina bästa tips på hur du behåller semesterglowet.

Text: Simon Lundberg.

Hej Sarah, här kommer frågan alla hudvårdsentusiaster ställer sig just nu. Hur behåller man bäst sitt glow över hösten och vintern?
– Exfoliera huden varsamt en till två gånger i veckan. Säkerställ att du använder ett serum och en mjukgörare som är anpassade efter hur din hud är just nu. Under hösten krävs ofta mer fukt och näring för att huden ska må riktigt bra. Fokusera på produkter som innehåller vitamin A och C, niacinamid och rikligt med stärkande peptider (niacinamid är en form av vitamin B3 som används i hudvårdsprodukter för att öka elasticiteten i huden och peptider är en grupp av små proteiner som exempelvis hjälper förändra hudcellens beteende reds. anm.) Ett djupverkande serum skulle jag nog säga är det som ger störst märkbar effekt på glowet.

Vad brukar många missa att tänka på?
– Att ha tålamod. Huden är ett långsamt organ och den behöver tid på sig för att kunna genomföra förbättringar. Att ha bråttom till ett resultat genom att använda allt för starka alternativt för många olika produkter ger sällan det resultat man förväntat sig. Ge din produkt ett minimum på åtta veckor innan du gör din bedömning.

För den otåliga, finns det någon genväg till snabbt glow?
– Om vi pratar om produkter från oss på Akademiklinken: Låt masken Pure Triple Peel verka i tio minuter och skölj sedan av. Applicera mängder med fukt med hjälp av Pure Hyaluronic Gel, toppa med ett peptidserum Pure Lift Serum och avsluta med tre droppar av Pure Retin Oil. Denna kombo kan få den mest grådaskiga hud att fullkomligt skimra av lyster. Pure Retin Oil är utan tvivel min glow-favorit. Den är grym på att boosta lystern snabbt, helt utan den traditionella invänjningsfasen som normalt krävs av retinolprodukter. Denna är magisk för min känsliga och reaktiva hud. Det behövs bara två droppar efter man har applicerat sitt serum.

Funky French

En behandling som finns hos NK Beauty i Stockholm via Akademikliniken heter PRX-T33.

Akademikliniken

Så behåller du glowet i höst!

Vad är mest underskattat och överskattat inom hudvård just nu?
– Mest underskattat inom hudvård skulle jag nog säga är att hålla sig till sin rekommenderade hudvårdsrutin. I det höga tempo som sociala medier har inom just hudvård är det lätt att hoppa på nya spännande trender. Vi hudterapeuter upplever ofta att ett allt för ivrigt experimenterande med huden hemma i badrummet kan leda till stora och långdragna konsekvenser för kundens hud. Vad som är mest överskattat skulle jag nog säga är att använda onödigt många steg och produkter. Välj istället aktiva och multifunktionella produkter som är specifikt anpassade för din hy. Detta sparar både tid och pengar och med största säkerhet så undviker du även en onödig belastning av din hud.

För dig som är intresserad av att veta mer om vad just Akademiklinken erbjuder inom glow rekommenderas PRX (PRX-T33) som är den nya generationens TCA-peeling för alla olika hudtyper och åldrar.
Den består av två huvudingredienser, TCA (triklorättiksyra) och väteperoxid och sammansättningen gör att den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Triklorättiksyra hjälper bland annat till att släta ut hudens yta i ansiktet. Tack vare att syran stimulerar tillväxten av kollagen rengörs hudens porer och fina linjer reduceras. Behandlingen ger ett direkt ”glow”, den är även näst intill smärtfri och orsakar minimal fjällning. Kontakta NK Beauty Lounge för att få veta mer eller boka behandlingen direkt här.

SÅ BOKAR DU TID TILL SERVICETJÄNSTER.

Det finns flera servicetjänster via NK Beauty i Stockholm och Göteborg. Läs mer om de här.

BOKA TID HOS AKADEMIKLINIKEN.

Till Akademikliniken (som finns hos NK Beauty Lounge i Stockholm) bokar du behandlingar här.

Logga in