Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Nilsdotter

Min rutin: Maria Nilsdotter.

Maria Nilsdotter har tagit modevärlden med storm med sina uttrycksfulla och sagolika smyckeskollektioner. Nu firar varumärket 15 år. Bakom de hyllade smyckena står designern med samma namn. Vi har träffat Maria Nilsdotter för att ta del av hennes bästa self care-tips, produkterna hon inte kan leva utan – och inte minst idén bakom den mystiska doften Dimma Eau De Parfum.

Text ursprungligen publicerad i STIL.

Nk Damunderkläder

Fakta: Maria Nilsdotter.

Namn: Maria Nilsdotter
Ålder: 39 år
Bor: Stockholm
Gör: Smyckesdesigner

Vad betyder hudvård för dig? 
– För mig är hudvård mer än ett sätt att ta hand om min hud – det fungerar som en avkopplande paus i vardagen. Jag kan göra mig redo för en ny dag och får samtidigt tid för mig själv.  

Vilken hudvårdsprodukt kan du inte leva utan?
– Det finns egentligen ingen produkt jag inte klarar mig utan men min Gua Sha i rosenkvarts som jag masserar ansiktet med är en favorit. Den är ett måste för mina spända käkar!

Hur ser din hudvårdsrutin ut?
– Jag tycker om rutiner som är både snabba och effektiva. Jag fäster mig gärna vid produkter som jag gillar, men tillåter mig att testa något nytt emellanåt. Nactil Cleanser är en sådan produkt jag använt så länge jag kan minnas. Den är effektivt rengörande, utan att torka ut huden. Versos Super Facial Oil är en annan favorit som dessutom har en väldigt fin förpackning vilket gör den extra härlig att använda

Hur föddes idén till att skapa en egen doft? 
– Idén föddes redan 2013 i samband med öppningen av min butik på Sturegatan. Jag ville att det skulle kännas som att kliva in i en annan dimension – i Maria Nilsdotters förtrollade värld. Doftprojektet har sedan påbörjats i omgångar men för snart två år sedan hittade jag tillslut rätt personer att jobba med för att ta fram en doft som speglar min design. Vi började med ett doftljus men gillade doften så mycket att det även fick bli en Eau de Parfum.

När ska man bära Dimma Eau de Parfum?
– Man kan bära den när man vill, under hela dygnet! Det är som en stämning man sveper in sig i, som en mystisk och drömsk dimma.

Du hittar Maria Nilsdotter på NK i Stockholm och Göteborg.

 

MARIAS RUTIN:

NK Beauty
Niactil™ Advanced Gentle Cleanser, 200 ml, 495 kr, Elixir
Super Facial Oil with Retinol 8, 4x7,5 ml, 1 650 kr, Verso
Puderborste, Pinceau Poudre N°106, 650 kr, Chanel
Foundationborste, Foundation Brush N°100, 570 kr, Chanel
Reverence Aromatique Hand Wash, 500 ml, 330 kr, Aesop
Shape & Shade Brow Tint, 200 kr, MAC Cosmetics
Diamond Beauty Roller, 895 kr, Amelie Soie

Maria Nilsdotter
Dimma, EdP 30 ml, 895 kr, Maria Nilsdotter