Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så sätter du 90-talslooken – steg för steg.

Monokroma, jordiga toner och naturligt glow som håller hela dagen. Makeupartisten Jennifer Pacha Ölund visar hur du lägger makeupen alla pratar om just nu. Se hela vår tutorial nedan och klicka hem produkterna från Lancôme.

Steg 1

Gedigen hudvård är grunden till en bra makeup.

Det är viktigt att välja rätt hudvårdsrutin för just din hudtyp. Modellen i bild, Sara, har en något torr hud. Därför väljer Jennifer att applicera Lancômes serum Génifique som återfuktar på djupet och ger en fantastisk lyster. Till ögonen använder Jennifer ögonkrämen Absolue. Absolue-serien brukar kallas crèmernas Rolls-Royce, en serie för den som verkligen vill investera i sin hud. Sist men inte minst appliceras Absolue Soft Cream, en fantastisk produkt som skapar glow.

Expertens tips: Applicera alltid ögoncrème före din ansiktscrème – på det sätter undviker du att lägga din ansiktscrème för nära ögonområdet där huden är som tunnast. Ögoncrème fungerar även som en primer för din concealer, som appliceras i nästa steg.

Steg 2

Nu är det dags för basen.

När huden är preppad med fukt är du redo att lägga basen. Börja med att applicera Blur & Go Primer Stick i t-zonen (panna och området kring näsan) för att minimera synliga porer. Buffa sedan in Teint Idole Ultra Wear Foundation med hjälp av Lancômes foundationborste (som även har en concealerborste på andra sidan). Sedan är det dags för Teint Idole Ultra Wear All Over Concealer, en concealer som innehåller återfuktande hyaluronsyra. Jennifer applicerar concealer i den inre ögonvrån och vid ögats yttre kant – det är där man är som mörkast. Sedan använder hon samma concealer i en mörkare färg som en flytande bronzer vid panna, kindben och käklinje för att skapa mer definition. Avslutningsvis används multi use-produkten Teint Idole Ultra Wear Blush Stick med borste på kinderna, en tumregel är att lägga rouget två fingrar från näsan (om du inte vill ha en mer solkysst look, då lägger du rouget över näsan). När rouget är på plats kan du även applicera Teint Idole Ultra Wear Highlight Stick med hjälp av fingrarna på ansiktets högsta punkter för mer lyster. Lås in alla crèmeprodukter med Lancômes transparenta löspuder.

Expertens tips: Vill du ha ett skirare resultat på din foundation? Blanda ut den med en till två droppar Génifique serum. För de dagar du inte vill ha så mycket makeup är det perfekt att blanda en pump foundation med en klick Soft cream – då får du en lätt BB-crème effekt. Har du lätt att bli oljig i t-zonen under dagen? Bär med dig din Blur&Go Primer Stick i väskan och applicera som en touch up över din makeup under dagen.

Steg 3

Ögonen i rampljuset.

För att preppa ögonlocken för ögonskugga lägger Jennifer först en bas med lite concealer samt löspuder. Sedan används Lancomes ögonskuggepalett Hypnôse Drama Eye Shadow Palette French Nude – en perfekt palett till både vardag och fest bestående av bruna och beige nyanser som passar de flesta hudtoner. Först appliceras den ljusaste skuggan i paletten under brynbenet och i inre ögonvrå för att ljusa upp, sedan använder du den mellersta skuggan för att skulptera globlinjen. Med hjälp av den mörkaste skuggan gör Jennifer sedan en fransmarkering. Detta skapar en illusion av fylligare fransar. För en intensivare blick kan du använda Lancômes fantastiska ögonpennor som finns i både skruvbart och vässbart format. Avslutningsvis appliceras den mellersta och mörkaste skuggan även på nedre fransrad. För att knyta ihop ögonmakeupen användes Lash Idôle Mascara, en perfekt mascara för dig som söker volym men ändå definerade fransar. Du får även ett fint lyft av denna mascara då gummiborsten är böjd.

Expertens tips: Lancômes ögonskuggepalett är numrerad i den ordning du ska applicera skuggorna – väldigt bra för nybörjare på ögonmakeup. Vill du skapa en mer lekfull look? Välj en färgglad ögonpenna som kontrast.

Steg 4

Satsa på matchande läppar.

För att knyta ihop looken och få till den där 90-talskänslan använder du ett läppstift som matchar ögonmakeupen. Jennifer väljer läppstiftet L'Absolu Rouge Intimatte i färgen 276. Resultatet? En monokrom, fräsch look med jordiga toner och lyster. Alla produkter som använts i denna look finns att klicka hem på denna sida eller att shoppa på NK Beauty. Lycka till med att skapa din egen makeup-magi!

Shop the look

Alla produkter för looken

Hudvård

Ansiktsserum, Advanced Génifique, shoppa nu
Dagkräm, Absolue Soft Cream, shoppa nu
Ögonkräm, Absolue Precious Cells, shoppa nu

Basmakeup

Foundation, Teint Idole Ultra Wear, shoppa nu
Concealer, Teint Idôle Ultra Wear All Over, shoppa nu
Löspuder, Long Time No Shine Powder Translucent, shoppa nu

Rouge

Teint Idole Ultra Wear Blush Stick, shoppa nu

Highlighter

Teint Idole Ultra Wear Highlighter Stick, shoppa nu

Ögonskugga

Hypnôse Palette 5 Couleurs, 09 Fraîcheur Rosée, shoppa nu

Mascara

Lash Idôle Mascara Black, shoppa nu

Läppstift

L'absolu Rouge Intimatte, 276 Timeless Appeal, shoppa nu

Logga in