Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Roger

Min rutin med Roger Dupé.

Även om de flesta känner Roger Dupé som modellen som gjort kampanjer för varumärken som H&M och Rolls-Royce är hans karriär byggd på så mycket mer än yta. Här berättar Roger om hur han tar hand om sin hy – inifrån och ut. Kanske finner du inspiration inför fars dag?

Text ursprungligen publicerad i STIL.

Roger Dupé

Vad är A och O i din rutin?
– Jag börjar alltid med att värma upp ansiktet med varmt vatten för att sedan använda en cleanser. Oftast an- vänder jag Silky Purifying Cleansing Milk från Sensai eftersom den återfuktar samtidigt som den tvättar rent och håller huden i balans. I många år tänkte jag att produkter måste skumma för att det ska bli helt rent, vilket inte behöver vara fallet.

Vad är viktigt för dig när du väljer hudvårdsprodukter?
– Min rutin följer filosofin ”less is more”. Jag tror på en tight hudvårds- kollektion med noga utvalda ämnen som funkar. Har produkterna även en snygg estetik är det en bonus. Bioeffects Micellar Cleansing Water och Versos Night Cream är perfekta exempel.

Hur anpassar du din rutin efter säsong?
– Jag tummar inte så mycket på min rutin, förutom att jag under sommaren alltid använder SPF. Det är något som många glömmer, men som alla borde använda – även du som är mörkare i hudtonen eller svart. På vintern använder jag en mycket fetare dag- crème, Darker Skin Tones Face Cream Rich från Dr Barbara Sturm. Den är uppiggande och innehåller närande ingredienser som behövs för att klara av vårt kalla klimat.

När du vill rå om huden lite extra, vad gör du då?
– Jag försöker alltid jobba inifrån och ut. För mig innebär det nyttiga juicer, mycket vatten och ibland en lugnande mask, till exempel Avocado Nourishing Hydration Mask från Kiehl’s. Det får mig att koppla av sam- tidigt som det boostar min hy.

Som modell är du ofta på språng och din hud utsätts för extra mycket påfrestningar. Är det något du tänker på och försöker förebygga?
– Ja, det stämmer. Under långa dagar brukar jag ha med mig Hyaluronic Energizing Mist från Tom Ford som är smidig när din hy behöver extra fukt. Dessutom försöker jag alltid använda mina produkter morgon och kväll. Det är viktigt att vara konsekvent. Men viktigast av allt är att ta hand om sig själv och må bra. Det har en stor effekt på vår hud.

Produkter från NK Beauty
Silky Purifying Cleansing Milk, 150 ml, 510 kr, Sensai.
Micellar Cleansing Water, 200 ml, 629 kr, Bioeffect.
Hyaluronic Energizing Mist, 95 ml, 670 kr, Tom Ford. Double Serum, 30 ml, 900 kr, Clarins.
Darker Skin Tones Face Cream Rich, 50 ml, 1 800 kr, Dr Barbara Sturm.
Night Cream, 50 ml, 850 kr, Verso.
Avocado Nourishing Hydration Mask, 100 g, 465 kr, Kiehl’s.Blanche, EdP 100 ml, 2 000 kr, Byredo.

Namn: Roger Dupé
Ålder: 29 år
Bor: Stockholm
Gör: Modell, entreprenör och inspiratör, utkom förra året med självbiografin Den motvilliga modellen.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet