Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Dubbla Poäng 24 mars–2 april. Läs mer och bli Nyckelmedlem här.

YTA

Fotograf: Christofer Zagal

NK Young Talent Award by Beckmans

2020 instiftades ett årligt designpris som ett samarbete mellan NK och Beckmans Designhögskola. Saveja Awzel, vinnaren av NK Young Talent Award by Beckmans 2023, prisas den 7 mars i Ljusgården på NK men redan nu kan du ta del av vinnarkollektionen i varuhusets skyltfönster i Stockholm.

NK är en scen – en kommersiell och kulturell teater – där människor och varumärken möts. Vi vill ständigt förnya den scenen med spännande och inspirerande innehåll och där framtidens stjärnskott inom mode och design får ta plats. Därför har NK, tillsammans med Beckmans Designhögskola, valt att uppmärksamma nyexaminerade designers som är redo att ta sig an modevärlden. NK Young Talent Award vill främja, stötta samt hylla nya unga designers som står redo att kliva in i arbetslivet efter sin utbildning på Beckmans. 

Nyexaminerade modedesignern Saveja Awzel är årets vinnare av NK Stockholm Young Talent Award by Beckmans. Saveja läste klart sitt sista år vid modeprogrammet på Beckmans Designhögskola 2022 med sin examenskollektion ’Lost on Silk Road’.

I sitt examensarbete har Saveja forskat om kulturer med utvalda orientaliska symboler, skrädderi och drapering. Detta har resulterat i en interkulturell kollektion som påvisar hur detaljer i kläder kan porträttera och avslöja bärarens livshistoria och bakgrund, men även framtid. För att frambringa detta har fokus under designprocessen legat på färg, symbolism, Savejas egna erfarenheter och det kinesiska och uiguriska hantverksarvet. Färgen röd, Yin-Yang och paisley har ett högt kulturellt symbolvärde, och har integrerats i kollektionens designspråk.

Mellan den 214 mars ställs vinnarkollektionen ut i skyltfönstret på Hamngatan i Stockholm. Den officiella prisutdelningen av 2023 års vinnare sker den 7 mars på NK i Stockholm. Från och med den 9 mars ställs kreationerna ut mitt i Ljusgården på NK.

porträtt-yta.jpg

Saveja Awzel, pristagare av NK Young Talent Award by Beckmans 2023. Fotograf Christofer Zagal.

Juryn som varje år utser vinnaren av NK Young Talent Award by Beckmans består av modedesignern Pär Engsheden, Annika Berner, Creative Director, samt Karin Wickberg, Marknadschef NK.

Upptäck ett urval av kollektionen Lost on Silk Road

1
2
3
4
Logga in