Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kjolar Dam

Kjolen är ett av nyckelplaggen i garderoben, och kan användas både till vardags och fest. Hitta din nya kjol i vårt handplockade och variationsrika sortiment på NK. Här finns såväl trendiga midikjolar och korta kjolar, som klassiker i denim.

Kjolar

60 produkter

 

Feminina, klassiska och fräcka kjolar

En kjol är kanske ett av de mest mångsidiga plagg du kan ha i din uppsättning av basplagg. Det är ett feminint och klassiskt plagg, som finns i oändligt många stilar och utföranden. Från den ständigt moderna pennkjolen, böljande maxikjolar och en elegant plisserad kjol, till korta minikjolar och den klassiska jeanskjolen. Kjolar finns verkligen för alla sorters personligheter. 

Kjolens kanske mest uppskattade egenskap, är hur lätt den är att både klä upp och ner. En svart kjol med slits eller hög midja, i kombination med en tjusig satinblus och klackar, är perfekt att bära till kontoret eller vid mer formella tillfällen. Men matchad med en t-shirt, skinnjacka och sneakers får du istället en cool vardagslook som samtidigt känns trendmedveten. 

Kjol för dam i olika färger, mönster och material

Kjolar för dam går att hitta i alla möjliga färger, mönster och material. Föredrar du kanske neutralt och enfärgat? Eller älskar du intrikata mönster eller romantiskt blommiga tyger? En vit, svart eller grå kjol är alltid ett säkert kort att ha i garderoben. Men det kan också vara kul att prova en kjol i en accentfärg som verkligen syns, eller en vackert mönstrad kjol.

Även när det gäller material är utbudet enormt – från tunna, skira tyger till grövre, varmare. Manchester, jeans, satin, spets, chiffong, läder, bomull, stickat och paljetter – dessa är bara ett axplock. Att bära en slätstickad eller ribbad kjol har blivit mycket populärt. Stickade kjolar är mysiga nog för att strosa runt i hemma på helgen, men ändå dressade nog för att du ska kunna bära den till kontoret eller på fest.

Jeanskjolen är en annan kjol för dam som aldrig tycks gå ur tiden. Lika självklar på sommaren, tillsammans med solglasögon, linne och solhatt – som den är på hösten, med tjocka strumpbyxor och höga stövlar. En veckad kjol eller en kjol med volang är också ett alternativ som funkar oavsett säsong, även om de kanske främst förknippas med sommaren och skira tyger. 

Vilken längd vill du ha på din kjol?

Kjolar kommer i flera olika längder, som ofta kallas för maxi, midi och mini. Men vad betyder egentligen dessa termer? Låt oss förklara!

  • Minikjol: Den kortaste kjollängden. Längden kan variera, men de är aldrig längre än att de slutar strax ovanför knäna. 
  • Midikjol: Denna mellanlånga kjol är en riktig klassiker, som passar alla kroppstyper och är mycket trendig. En midikjol kan också variera något i längd, men slutar alltid nedanför dina knän och kring dina vader.
  • Maxikjol: En lång kjol kallas ofta för maxikjol. Den kan sluta vid dina fotleder, men kan också vara längre än så. Bland de mest populära maxikjolarna hittar du böljande och luftiga kjolar i tunna material, som svalkar skönt under sommarens hetaste dagar.
  • Kategori

  • Varumärken

  • Färg

  • Prisgrupper

  • Sport

  • Storlekar för dam

  • Storlekar för sportartiklar

Logga in