Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Dubbla Poäng 24 mars–2 april. Läs mer och bli Nyckelmedlem här.

Bh dam

En välsittande bh som samtidigt ger en vacker silhuett är A och O för de allra flesta kvinnor. Upptäck vårt handplockade sortiment av olika bh-modeller i trendiga nyanser, exklusiva material och från flera populära varumärken.

 

Bh för alla slags kvinnor

Bh:n är ett underklädesplagg som tillhör basgarderoben hos de allra flesta kvinnor. Men under din livstid förändras inte bara du, dina preferenser och din livssituation – även din bh-storlek och typen av stöd du vill ha skiftar. Vad behöver du just nu? En sport-bh i funktionsmaterial, en praktisk amnings-bh i jersey, eller en elegant spets-bh i läcker design? För varje situation och tillfälle i ditt liv, finns det en bh-modell som passar.

Hur ska en bra bh sitta?

Visste du att nästan 8 av 10 kvinnor bär en bh i fel storlek? Att bära en bh vars passform är fel för dig är inte enbart obekvämt, utan kan faktiskt på sikt ställa till med problem som nackbesvär, huvudvärk och ryggproblem. Därför är det av stor vikt att du vet hur en bh ska sitta, när den sitter rätt – för ingen kvinna ska behöva gå runt med besvär som går att förhindra.

En bh som sitter rätt ska stötta upp din byst – och inte enbart med hjälp av axelbanden. Den ska sitta tätt och bekvämt mot kroppen, utan att skava eller lämna röda, onda märken. Viktigt är också att kupan omfamnar hela bröstet, utan att sitta varken för hårt eller löst – eller låta bröstet spilla ut på sidan. Slutligen ska bh:n ha rätt omkrets, vilket innebär att dess rygg ligger i en rak linje över din bröstrygg.

Bh med eller utan bygel – vad passar dig?

Vissa kvinnor kan inte tänka sig en bygellös bh, utan menar att bygel-bh:ns support och lyft är oumbärlig. Andra kvinnor upplever att byglar skaver och älskar hur bekväm en välsittande bh utan bygel känns. Det råder onekligen väldigt delade meningar i frågan bygel-bh eller inte. Men vad är egentligen skillnaden i praktiken? 

Byglarnas huvudfunktioner är att lyfta, forma och separera brösten. Därmed påverkar de formen och silhuetten du får i din bh, mer än en bygellös bh gör. Kort sagt kan man därför säga att om du verkligen vill forma och ha ordentligt med stöd åt din byst, är en bygel-bh ofta att föredra. I jämförelse är bygellösa modeller perfekt för dig som uppskattar en mjuk bh som formar sig mer efter dina bröst.

Olika modeller på bh

Modellerna och de olika designerna på en bh är många – vadderade och ovadderade, med eller utan bygel och med kupor som täcker olika mycket. Här går vi kort igenom några av de mest populära modellerna:

 • Balconette-bh: ger en rund och fin form som passar de flesta. Balconetter är mycket fina på dig som gillar att bära urringat.
 • Push up-bh: ger illusionen av en fylligare och fastare byst, som skapar en snygg klyfta. En populär bh-modell som ofta har kuddar som lyfter bysten lite extra.
 • Bandeau-bh: en modell utan axelband, perfekt under ärm- eller axelbandslösa kläder.
 • Bh för stora storlekar/plus size: modeller som är specifikt sydda för dig med en större byst, som behöver extra stabilitet och bredare axelband. Ofta av typen helkupa, samt sydda i ett material som står emot töjning bättre.
 • Minimizer-bh: en modell som är till för dig som vill tona ner storleken på din byst.
 • Framknäppt bh: denna typ av bh har, precis som namnet antyder, knäppningen i fram.
 • T-shirt bh: en formpressad bh, oftast utan synliga sömmar eller dekorationer, gjord för att synas så lite som möjligt genom åtsittande eller tunnare kläder.
 • Kategori

 • Varumärken

 • Avdelning

 • Färg

 • Prisgrupper

Logga in