Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Gardiner

Skapa ett personligt och ombonat hem, med hjälp av gardiner från NK. I denna kategori har vi samlat vårt kurerade utbud av fina textilier och gardiner för dina fönster. Välj bland olika modeller, tyger, mönster och kulörer, här hos oss på NK.

11 produkter

Få ett personligt och ombonat hem med snygga gardiner

Drömmer du om ett hem som känns ombonat, funktionellt och fyllt av personlig karaktär? Du är garanterat inte ensam om den saken. Många är vi som tycker att hemmets inredning spelar en stor roll för trivselfaktorn. Med fina gardiner som ramar in dina fönster kan du komma ett steg närmare ditt trivsamma drömhem.

Med gardiner kan du skapa vackra blickfång, samtidigt som du drar nytta av deras rent funktionella egenskaper. Mörkläggning, svalka, insynsskydd, ljuddämpning och för att slippa ljusreflexer på tv:n, är alla exempel på gardiners funktionalitet. Eller varför inte använda gardiner som rumsavdelare, med hjälp av en takskena? Perfekt för dig som bor litet och exempelvis vill skapa en privat sfär i din sovalkov.

Tips när du ska köpa gardiner online

Att köpa gardiner på nätet kan ibland kännas krångligt. Vi kan förstå det. Därför vill vi underlätta för dig genom att dela med oss av våra bästa tips när du ska köpa gardiner online.

  • Utgå från behov och funktion. Fundera över hur rummet används och i vilket väderstreck du har fönstren. Hur faller morgon- och kvällssolen? Behöver du mörkläggningsgardiner eller maximalt ljusinsläpp?
  • Använd takhöjden. Få rummet att se större ut genom att hänga gardinerna i takhöjd.
  • Välj rätt längd. Feldimensionerade gardiner är aldrig snyggt. Mät därför noga, så att du köper rätt längd. Något för långa är bättre än för korta gardiner, eftersom dessa enkelt kan sys eller fållas upp med fållband.

Vilket material ska du välja på dina gardiner?

Att välja material på gardiner är främst en fråga om smak. Här hjälper det att veta vilken stil eller känsla du är ute efter i rummet. Vill du ha en elegant och lyxig hotellkänsla? Eller extra hög mysfaktor? Dras du till ljusa, skira och luftiga material som linnegardiner – eller föredrar du tyngre tyger likt sammet?

Skira gardiner av exempelvis linne, spets eller tunn polyester ger en lättare och mer romantisk känsla. De passar även bra när du vill ha maximalt ljusinsläpp i rummet. Tyngre tyger däremot, ökar generellt den mysiga, ombonade och eleganta känslan. Ett tips om du eftersträvar en extra lyxig look, är att sätta upp gardiner i flera lager. Exempelvis med en skirare gardin närmast mitten och tjockare gardiner ut på kanterna.

Handla gardiner online på NK

Hos oss på NK kan du alltid känna dig trygg i ditt köp av gardiner. Vi väljer ut vårt sortiment med stor omsorg och sätter alltid hög kvalitet i fokus. Välkommen att upptäcka vårt utbud av gardiner online, på NK.

 

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet