Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
DENIMDYRKA
Inspiration

DENIMDYRKA

I vår blommar alla nyanser av denim och den som blomstrar bäst är denim från topp till tå. Läs mer

Jeans herr

Jeans för herr – klassikern som aldrig blir omodern. Är du på jakt efter snygga herrjeans kommer du inte bli besviken på vårt handplockade utbud av denim. Här på NK finner du märkesjeans för män i många olika tvättar, kulörer och modeller.

Herrjeans – tidlöst, trendigt och hållbart

De första jeansen tillverkades som arbetsbyxor år 1870. Sedan dess har denimbyxor gått från att vara arbetskläder, till att bli modehistoria. I dag är det svårt att ens föreställa sig att det finns en modern man utan ett enda par herrjeans hemma. Så tidlösa och självklara är jeans för herr. De utgör inte bara en av de mest användbara komponenterna i din basgarderob, som ger dig oändligt med möjligheter när det kommer till styling. De är också ett av garderobens mest hållbara plagg, som bara blir skönare med tiden.

Tvättar och kulörer på jeans för herr

Det finns en stor variation både när det kommer till kulörer och tvättar på herrjeans. Medan vissa älskar den coolt slitna looken som syra- eller stentvättade jeans har, föredrar andra klassiskt otvättad denim. 

Vill du ha ett par herrjeans som fungerar både i vardagen och mer dressade tillfällen, är otvättade jeans det självklara valet. Mörkblå eller svarta jeans för herr är säkra kort, som ger ett elegant intryck även tillsammans med skjorta och kavaj. Ljusa, grå eller slitna jeans för herr passar generellt bäst vid mer avslappnade tillfällen i vardagen.

Olika modeller på jeans för herr

En anledning bakom jeansens popularitet, är onekligen det stora utbudet av olika modeller. Det finns garanterat ett par jeans för varje man och kroppstyp. 

 • Regular fit – klassisk silhuett på herrjeans, med relativt rak och avslappnad passform.
 • Straight jeans herr – klassiskt raka ben, men tightare över lår och stuss än regular.
 • Slim fit – snävare silhuett än regular och straight, ofta med medelhög midja och gylf.
 • Skinny jeans herr – mycket tight passform som ger en ungdomlig och rockig look.
 • Loose fit jeans herr – avslappnad modell, med extra rymd kring lår, stuss och höft.
 • Baggy jeans herr – lösa, casual och raka, ofta med lågt placerade fickor och midja.
 • Bootcut jeans herr – en smickrande passform för de flesta, som sitter åt kring stuss och lår, men blir vidare från knäna.

Tvätta dina herrjeans rätt

En stor fördel när du köper kvalitetsjeans, är att du köper hög hållbarhet. Bra jeans för herr tål verkligen att levas i. Med rätt vård av dina herrjeans kan du dessutom både bevara färgen och minska slitaget drastiskt.

En gyllene regel är att tvätta jeans så sällan som möjligt, ut och in – och max i 30 grader. Du bör också undvika sköljmedel helt. Detta är extra viktigt om du tvättar stretchjeans för herr, eftersom sköljmedel förstör stretchen. Skippa också torktumlingen och låt jeansen lufttorka istället. Miljövänligare och snällare mot dina älskade denims.

Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

 • Ta del av ditt digitala medlemskort
 • Få tillgång till personliga erbjudanden
 • Upplev nya och aktuella förmåner
 • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
 • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet