Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Kostymer

Kostymer herr

En välskräddad och snygg kostym är något varje modemedveten man bör äga – oavsett ålder. Väljer du klassiskt svart som Bond, mjuka grå toner eller stiligt i blått? Upptäck vårt exklusiva utbud av kostymer och smokings. Vilken modell blir din nya favorit?

45 produkter

 

Exklusiva kostymer och kostymbyxor hos NK

Den två- eller tredelade kostymen, bestående av kostymbyxor och kavaj, samt ibland väst, är en stilfull klassiker. Vare sig du är bjuden på bröllop, finmiddag eller söker en professionell look inför affärsmötet. Eftersom de flesta av oss någon gång hamnar i situationer där formell klädsel gäller, är en kostym för herr mer eller mindre en obligatorisk hörnsten i mannens garderob.

På NK har vi valt ut ett exklusivt sortiment av kostymer och smokings, med ett stort fokus på väldesignade detaljer, lyxiga material och plagg som håller högsta kvalitet. Botanisera bland klassiska och moderna kulörer, modeller och snitt – och givetvis kostymer från flera stora modemärken.

Välj rätt färg på din kostym

En klassiskt svart kostym är ett stilrent val, om än förr ofta förknippat med begravningar. Du kan med enkelhet matcha din svarta kostym med det mesta – och vill du mjuka upp intrycket kan du exempelvis matcha med bruna skor, samt slips och näsduk i färg. Eller varför inte med en kostymväst i en mjukare färg? Ett annat stilrent alternativ, som upplevs mjukare än svart, är en grå kostym. Fördelen med grå kostymer är också att de finns i många olika nyanser.

Säger klädkoden “mörk kostym” – vilket är vanligt på bröllop och andra formella tillställningar – kan du även bära en blå kostym. Blått är inte bara ett säkert kort vid formella tillfällen, det är också en kulör som känns fräsch och modern oavsett säsong. Dessutom finns den i många olika blå nyanser. Söker du en elegant kostym till det varmare halvåret? Kika då på en kostym i vitt eller beige.

Linne, ull eller bomull – vilken kostym ska du välja?

Materialet på din kostym är avgörande för hur du upplever den. De allra flesta kostymer är sydda i ett naturmaterial som ull, bomull eller linne – men allt eftersom kostymen kommit att bli ett stort it-plagg inom modevärlden, har både blandmaterial och nya syntetmaterial dykt upp.

Ull är än i dag det mest populära och traditionella valet på kostymtyg. För dig som söker en kostym som känns extra exklusiv, kan du med fördel titta närmare på finare ulltyper som merino och kashmir. Eller varför inte en kostym där man kombinerat ull och siden, för extra lyster i tyget?

Vill du ha en kostym som känns något mer avslappnad, är bomull ett lämpligt alternativ. Bomullskostymen har oftast en något mattare yta än ullkostymen, vilket ger ett mindre formellt intryck. Linne är också ett populärt val, särskilt till bröllop och fester under sommarhalvåret. Tyget ger ett mjukt, informellt och avslappnat intryck som många tilltalas av.

Kostym eller smoking – vad är skillnaden?

En smokingkavaj kan vara både enkel- eller dubbelknäppt, precis som en kostym. Men en väsentlig skillnad är att du alltid bär en gördel eller väst under din smokingkavaj. Dessutom brukar en smoking ha sidenbeklädda slag, för en extra glamourös look.

Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet