Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Jakten på julmagin

En julsaga från Nordiska Kompaniet

Jakten på julmagin

Den kavata flickan Julia är på besök på NK när hon stöter på en talande räv. Det är upptakten till den fartfyllda sagan Jakten på julmagin där Julia och moderäven Rickard tar hjälp av sina närmaste djurvänner (och en viss jultomte) för att hitta den magiska julnyckeln.

Kapitel 1

Bild

Det var en gnistrande och kall vinterdag. Den kavata flickan Julia gick in på det stora varuhuset NK tillsammans med sina stressade föräldrar för att handla julklappar. Alla visste nämligen att det var här de bästa julklapparna fanns. Plötsligt, när de gick förbi en ställning med herrkläder, såg hon en underligt fashionabel räv kika ut mellan två hoodies och sedan snabbt försvinna igen. Underligt, tänkte Julia. Vart tog han vägen? 

Gömd bakom kläderna hittade hon en hemlig dörr och ovanför den stod det i neon: ”Magiska Kompaniet”. Julia öppnade dörren och blev förvånad när dörren ledde rakt ut i ett underbart, trolskt vinterlandskap. En bit bort såg hon räven. 

Julia, kavat som hon var, tog ett beslutsamt steg genom dörren och ut i snön. Räven, som hette Rickard och var en livs levande moderäv med en vacker scarf runt halsen, kunde prata! Konstigt nog kändes det alldeles naturligt, tänkte Julia. Moderäven förklarade exalterat att det snart var jul och att han bara måste få tag på den magiska julnyckeln. Nyckeln kunde man endast hämta hos Jultomten och det var livsviktigt med julnyckeln för utan den, ingen jul! Åtminstone ingen magisk sådan. När Julia tänkte på att det kanske inte skulle bli någon jul blev hon alldeles iskall och hon lovade genast Rickard Räv att hjälpa till. 

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet