Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Byredo

På önskelistan: gränslös skönhet.

Det är dags att göra livet mindre trist, så släpp fram din inre makeupartist! Vi säger: färg och form – på det sätt du vill. Och som slutkläm, spraya lite doft därtill.

Julens gåvor kan även köpas via NK Hemleverans, läs mer om tjänsten här.

Foto: Martin Vallin, styling: Maria Barsoum, set design: Saša Antić.

När mode möter beauty.

Svenska lyxvarumärket Byredo har i höst lanserat makeup i samarbete med den internationella makeupstjärnan Isamaya Ffrench. Fokuset hos de nya produkterna är att stimulera ett mer lekfullt förhållande till skönhet och låta makeup vara ett medel för att uttrycka sig själv och sin kreativitet.

Ett exempel är det spännande Byredo Colour Stick, ett färgstift som kan användas lite där man själv känner att det passar i ansiktet – man följer helt enkelt sin egen inspiration. Det är nämligen du själv som är fokus för Byredos makeup: dina instinkter, din subjektiva känsla.

Ett annat tips är Eyeshadow 5 Colours, en ögonpalett med fem färger som kommer i tre så kallade berättelser – Sciomancer, Syren och Corporate Colours. Även här uppmuntras kreativitet och lekfullhet och att applicera makeupen med fingrarna, därav fem färger, en för varje finger.

NK Beauty Byredo

Eyeshadow 5 Colours Palette, 660 kr (finns i tre olika färgställningar), Byredo. NK Beauty, Entréplan, Stockholm / NK Beauty, Entréplan, Göteborg.

Byredo

Doft Extrait de parfum, Night Veil Tobacco Mandarin, 50 ml, 2 600 kr. Läderfodral för 50 ml doft, 2 000 kr, finns i fler färger, Byredo. NK Beauty, Entréplan, Stockholm / NK Beauty, Entréplan, Göteborg.

NK Beauty Byredo

Lipstick Red Armchair, 415 kr. Colour Stick 404 Vienna, 310 kr. Mascara Space Black, 415 kr. Eyeliner Technical Black, 370 kr. Lip Balm Chromophobia Semi-Matte, 415 kr, Byredo. NK Beauty, Entréplan Stockholm / NK Beauty, Entréplan, Göteborg.

Läppstiften är av högsta kvalitet och kommer i djupa färger som håller länge. De har namn som är som en liten novell och heter saker som ”Divorce”, ”Reunion” eller ”Dancehall Queen”. Och för den som låter läpparna vara ”nakna” finns Byredo Lipbalm, ett läppbalsam som med en 99.8% naturlig och ultra-fuktande sammansättning lovar fuktade läppar i timmar efter en enda applicering.

Byredos Space Black Mascara och den flytande Technical Black Eyeliner handlar istället om precision och kommer enbart i svart. Ett slags grafiskt underställ för att kreativt kunna applicera färg med de andra produkterna.

En särskild eloge måste även ges till de utsökt vackra förpackningarna, med organiska och futuristiska former, som ett slags metalliska växter.

Men Byredo är i grund och botten ett dofthus, något som en ny exklusiv parfym vittnar om. Tobacco Mandarin, en del av varumärkets serie Night Veils, omsluter kryddig citrus med tobak. Komplettera med en specialdesignad parfymhållare i brunt kalvskinn för den perfekta doftgåvan.

Välkommen till NK Beauty för att hitta julens mest efterlängtade julklappar.