Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Din säkerhet är viktig för oss. Läs mer om de åtgärder vi vidtagit med anledning av covid-19 här.

FRI FRAKT FÖR NYCKELKUNDER OCH FRI RETUR FÖR ALLA.

Med utsökt hantverk håller klockor och smycken stilen.

Vackra smycken och klockor är gåvor som får mottagaren att uppskatta både estetiken i designen och hur de är skapade – gåvor med ett långt liv och som skänker stor glädje.

Foto: Martin Vallin, set design: Saša Antić.

Ett av livets mer njutbara ögonblick är att få betrakta och uppskatta hantverk av den högsta klassen. Kunskapen, ögat, tanken och den estetiska känslan – allt samspelar för att söka och skapa skönhet.

När det gäller smycken och klockor från exklusiva varumärken är hantverket utsökt och av yppersta kvalitet.  Ibland ligger skönheten i en ren linje, i bland i avancerade sättningar av ädelstenar eller spännande manipulation av metaller.

– Hantverket i alla våra märken är av högsta kvalitet och finish men det är extra härligt att se förstklassig teknik i till exempel Messikas kollektion med rörliga diamanter som flyter fram och tillbaka i flera av smyckena, säger Annica Broström, säljare och juvelexpert, NK Fine Jewellery & Watches i Stockholm.

ETISKT GULD OCH UNIKA STENAR.

Ole Lynggaard Copenhagens BoHo ring i guld med rutilkvarts och diamanter är en del av varumärkets spännande kollektion BoHo som är en hyllning till vackra ädelstenar. Idén till kollektion uppstod under en Italienresa när Charlotte Lynggaard lärde sig nya tekniker för att arbeta med lera och varje smycke är helt individuellt utformat med unika diamanter och stenar.

Italienska Pomellato som grundades 1967 är kända för sitt moderna guldsmide och använder enbart guld från etiska producenter. De här underbara örhängena är karakteristiska för det milanesiska varumärket med sin blandning av stadens klassiska minimalism och förkärlek för starka uttryck.

Polo Date Watch (36 mm) från Piaget i stål med brilliantslipade diamanter är en feminin version av den klassiska herrklockan – mer elegant lyx än maskulin sport med hela 36 diamanter på urtavlan och 60 stycken på boetten. 

Du hittar smycken och klockor som nämns i artikeln på avdelningen NK Fine Jewellery & Watches, Entréplan, i Stockholm.

Hitta till avdelningen

Piaget, Pomellato och Ole Lynggaard Copenhagen.

Klocka, Polo Date Watch, 36mm i stål med brilliantslipade diamanter, 214 000 kr, Piaget. Örhängen, Brera chandelier, i 18k roséguld, 54 450 kr, Pomellato. BoHo ring i guld med rutilkvarts och diamanter, 91 500 kr, Ole Lynggaard Copenhagen. NK Fine Jewellery & Watches, Entréplan, NK Stockholm.

IWC, Jaeger-LeCoultre, Piaget.

Pilotklocka, Mark XVIII Edition ”Le Petit Prince”, 40 mm i stål, 51 300 kr, IWC. Klocka, Polo Skeleton Watch, 42 mm i stål, 332 000 kr, Piaget. Klocka, Polaris Chronograph, 42 mm i stål, 126 000 kr, Jaeger-LeCoultre. NK Fine Jewellery & Watches, Entréplan, NK Stockholm.

FÖR DEN SOM GILLAR DET MASKULINA.

En sportig klocka för män är ett måste i varje klockgarderob. 

IWC:s specialversion av pilotklockan Mark XVIII har den välkända figuren “Le petit prince” från Antoine de Saint-Exupérys bok med samma namn (den lille prinsen är en pilot som kraschar sitt plan i Saharaöknen). Klockan är automatisk och har 163 komponenter, samt ett inre skal för skydd mot magnetfält. 

För den som är fascinerad av hur själva urverket i en klocka fungerar så är Piagets Skeleton Watch det perfekta valet eftersom urtavlan har reducerats till nästan noll och man därför ser själva innanmätet i klockan – samma fascinerande effekt finns på baksidan.

Med hela 262 komponenter är Jaeger-LeCoultres Polaris Chronograph ett riktigt mekaniskt mästerverk. Förutom den vanliga klockan kommer den med en kronograf, en användbar funktion för den som till exempel gillar motorsporter. Även denna klocka kommer med en öppen baksida för att man ska kunna beundra innanmätet.

Du hittar klockor från IWC, Piaget och Jaeger-LeCoultre på avdelningen NK Fine Jewellery & Watches, Entréplan, i Stockholm.

Hitta till avdelningen

DIAMANTER SOM BINDER OSS SAMMAN.

Cartier är för evigt förknippat med pantern och en av deras vackraste klockmodeller är Panthère de Cartier, en klocka med en kvadratiska urtavla och en boett med brilliantslipade diamanter. Sofistikerad och exklusiv – och naturligtvis med ett hantverk som spelar i den högsta divisionen.

Messika är ett nyare varumärke inom smycken som startades 2005 av Valérie Messika, dotter till en av världens mest kända diamanthandlare. Med sitt eget bolag vill hon skapa moderna diamantsmycken tänkta att kunna bäras varje dag. I sin design blandar hon inspiration från konstnärer som Alexander Calder och parisisk streetstyle. Kollektionen My twin kombinerar diamanter med olika slipningar, vilket ger en spännande och vacker effekt som symboliserar de osynliga band som finns mellan oss människor.

Du hittar smycken och klockor som nämns i artikeln på avdelningen NK Fine Jewellery & Watches, Entréplan, i Stockholm.

Hitta till avdelningen

Cartier, Messika.

Klocka, Panthère de Cartier, modell medium med quartz-ur med diamanter, 99 500 kr, Cartier. Ringar, My Twin Hoops 2 Rows, i vitt guld med två diamanter 0,10ct vardera, 64 200 kr, armband, My Twin Toi & Moi Thin Bangle Bracelet, i vitt guld med två diamanter 0,15ct vardera, 29 070 kr, ring, My Twin Trilogy, i vitt guld med tre diamanter 0,25ct vardera, 70 890 kr, Messika. NK Fine Jewellery & Watches, Entréplan, NK Stockholm.