Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Prada varumärkesbild

Prada

25 produkter

Det italienska modehuset Prada erbjuder klassiska parfymer med en modern twist. Hos oss på NK kan du upptäcka några av Pradas mest exklusiva dofter för både dam och herr. Här finns väldoftande alternativ för alla – oavsett preferenser.

Upptäck de ikoniska Prada-parfymerna för dam och herr

Prada är ett av världens mest prestigefyllda modehus, känt för sina högkvalitativa och exklusiva produkter för den moderna mannen och kvinnan. Runt millennieskiftet släppte varumärket sina allra första parfymer, och det dröjde inte länge innan dofterna kom att bli hyllade över hela världen. Oavsett om du letar efter en mild och fräsch signaturdoft att använda varje dag, eller en speciell doft för enbart festliga tillfällen, kan du vara säker på att Prada erbjuder en passande parfym för dig.

Det finns idag en stor kollektion av Prada-parfymer för både herr och dam. En av de ikoniska dofterna är Prada Paradoxe-parfymen – en varm damdoft med friska, blommiga inslag. För herrar är Prada Milano-parfymen en tidlös favorit. Denna parfym öppnas upp med uppfriskande noter av mandarin och bergamott och övergår sedan till kryddiga noter av enbär och kryddpeppar. Basnoter av mysk och cederträ ger en varm och sensuell avslutning.

Så hittar du rätt Prada-parfym för dig

Att hitta en parfym som passar din personliga smak kan kännas som en utmaning. Genom att besöka vårt varuhus kan du enkelt testa flera olika parfymer från Prada, och även få hjälp och guidning av våra skickliga skönhetsexperter. Om du däremot vill köpa din parfym online är det viktigt att du har koll på de olika doftfamiljerna, och vilka specifika dofter inom dessa doftfamiljer som tilltalar just dig. De fyra klassiska doftfamiljerna är blommiga, orientaliska, friska och träiga. När du väljer bland våra olika Prada-parfymer online kan du läsa om vilka dofter de innehåller och i vilka skikt, även kallade noter, som dessa dofter ligger.

Parfymer består av tre huvudsakliga noter eller skikt – toppnot, mellannot och basnot. Toppnoten är det första intrycket som doften ger. Efter en kort stund framträder parfymens mellannoter och ger doften fler nyanser. Basnoten har tyngre molekyler som avslöjas efter en längre stund, och ger parfymen sin sista och unika karaktär. Resultatet blir ett väldoftande mästerverk som förändras och utvecklas över dagen. Kom också ihåg att parfymer kan ha olika koncentrationsnivåer. Doftkategorin med högst koncentration kallas för parfum. Därefter kommer eau de parfum, följt av eau de toilette, eau de cologne och eau fraiche.