Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
K-Beauty by GLOWiD
Inspiration

K-Beauty by GLOWiD

Upptäck koreansk hudvård från varumärken som Klairs, Dr. Ceuracle, CosRx, Hyggee och Saturday Skin.... Läs mer

Parfym

Behöver du köpa en ny flaska av din favoritparfym? Eller söker du kanske en Eau de Parfum som kan bli din nya signaturdoft? I vårt utvalda sortiment på NK hittar du damparfym från många exklusiva och välkända parfymhus.

1358 produkter


Damparfym – en väldoftande klassiker

Ända sedan det kommersialiserades i 1100-talets Paris, har damparfym varit ett klassiskt och tidlöst skönhetsknep för kvinnor som vill förstärka sin unika personlighet. Kanske är du en av dem som har en alldeles egen signaturparfym hemma, som du aldrig lämnar hemmet utan? Eller hör du till dem som äger en hel doftgarderob, där du väljer parfym efter dagens humör?

Oavsett har du säkert upplevt hur ditt humör och minne påverkas av dofter. Eller hur ditt självförtroende genast ökat när du applicerat din favoritparfym på huden. Så starkt kopplat är ditt doftsinne till ditt inre liv, att det har förmågan att fullständigt påverka hur du känner och mår. Så vänta inte med att upptäcka vårt lyxiga sortiment. Hos oss kan du köpa en parfym online, som sprider ett leende på läpparna oavsett tillfälle.

Varma och kalla damparfymer

Visste du att en parfym kan vara antingen kall eller varm? Det gäller oavsett om du köper en högkoncentrerad parfym eller en Eau de Parfum, med något lägre doftkoncentration. Detta är något som spelar in i hur du upplever en doft – särskilt eftersom damparfym inte bara påverkas av din huds pH-värde, men också årstidernas temperaturer. 

Kalla dofter har ofta friska och rena noter, som inslag av citrus, jasmin och bergamott. En damparfym av detta slag passar perfekt en varm sommardag, då de upplevs lättare och ofta uppiggande. Under årets kallare dagar däremot, är det de varma dofterna som gör sig bäst. De kännetecknas av tyngre, kryddiga, söta och mer sensuella doftnoter, som sandelträ, mysk, vanilj och amber.

Damparfymens doftfamilj

Varje parfymdoft tillhör dessutom en familj. Varje familj baseras på den doftnot som är mest framträdande i doften. Några av de allra vanligaste doftfamiljerna är:

 • Fruktigt – till exempel persika, äpple, hallon
 • Citrus – friska dofter som citron och bergamott
 • Blommigt – till exempel ros, jasmin, viol
 • Ambradofter/orientaliska dofter – till exempel vanilj, kryddor, mysk
 • Läderdofter – till exempel honung, tobak, tjära
 • Trädofter – till exempel sandelträ, cederträ, patchouli
 • Akvatiska dofter – som doften av hav och strand
 • Chypre – till exempel ekmossa, labdanum, bergamott
 • Godis – till exempel choklad, tonkabönor, lakrits
 • Kryddigt – till exempel muskot, kardemumma, kanel

Konsten att välja parfym

Doft är något högst personligt – särskilt när vi talar om att välja en ny parfym eller signaturdoft. Dessutom kan en och samma doft upplevas totalt olika, på olika personer. Fundera över vilka slags dofter du tycker om och hur de får dig att känna. Att välja en parfym med doftnoter från en doftfamilj som just du tycker om och trivs i, är A och O när du handlar damparfym på nätet.

Ett tips för en välsorterad doftgarderob, är att välja minst fyra damparfymer och en blandning av både varma och kalla dofter. På så vis är du redo för allt som livet har att erbjuda – utekvällen och dejten, såväl som vardagsliv och årets alla årstider.

Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

 • Ta del av ditt digitala medlemskort
 • Få tillgång till personliga erbjudanden
 • Upplev nya och aktuella förmåner
 • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
 • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet