Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Doft

Hitta din nya signaturdoft, en härlig bodymist eller ge bort en fin flaska Eau de Toilette i present. I denna kategori hittar du vårt handplockade sortiment av lyxiga dofter för både kropp och hem. Köp doft online – hos oss på NK. 

1337 produkter

Köp doft online för alla tillfällen

Var du än är och vad du än gör, omges du av dofter. De kan vara uppiggande, fylla dig med känslor av nostalgi och väcka ditt intresse. Med en doft kan du skapa en härlig och inbjudande atmosfär i ditt hem, såväl som skämma bort dig själv eller någon du tycker om. Eleganta rumsdofter, lyxiga parfymer, fräscha bodymists och vackra flaskor – vi på NK älskar dofter. Kryddigt och sensuellt, eller kanske friskt och fruktigt – vilken doft blir din personliga favorit?

Topp, bas och hjärta – noterna som bygger din doft

En parfymdoft – oavsett om den kommer i form av en bodymist, en EdP, EdT eller EdC – bygger på tre så kallade noter. Tillsammans bildar de en helhet, som ger en doft dess olika nyanser. Dessa upplevs på lite olika vis och kallas för toppnoter, basnoter och hjärtnoter.

I samma ögonblick som en doft appliceras på till exempel din hud, utsöndras toppnoterna. Du uppfattar dessa, vanligtvis lätta och friska, toner direkt. Men de avdunstar också snabbt. Hjärtnoterna däremot, dröjer en stund innan du förnimmer och är ofta av en blommigare karaktär. Basnoterna är sötare och tyngre – som vanilj, sandelträ, patchouli och mysk. Dessa framträder strax efter att hjärtnoterna börjat mattas av – och de tar mycket god tid på sig att avdunsta.

Eau de Parfum, Eau de Toilette och Eau de Cologne

Blir du också förvirrad av parfymbegrepp som EdP, EdT och EdC? Vad är det egentligen för skillnad och vad betyder de? Låt oss förklara det för dig:

  • Eau de Cologne – det självklara valet till jobbet eller skolan. EdC har en lättare karaktär som inte tar över rummet, med en doftkoncentration på ca 2–4 %. Doftar i cirka 2–3 timmar och karaktäriseras av friska toppnoter som bergamott och citrus, med låga/inga basnoter.

  • Eau de Toilette – populär som vardagsdoft eller under vår/sommar, med en doftkoncentration på 5–15 %. Dess doft varar i cirka 3–6 timmar och karaktäriseras främst av fräscha och pigga toppnoter, som är mer framträdande än hjärt- och basnoterna.

  • Eau de Parfum – ett utmärkt val både dag- och kvällstid. EdP karaktäriseras av ett bredare doftregister, med tydliga topp-, hjärt- och basnoter. Doftkoncentrationen är på 13–30 % och varar i cirka 5–10 timmar.
Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet