Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hudvård för Män

Har du ofta besvär med en torr och lättirriterad hud efter rakning? Eller har du börjat förstå att vanlig tvål inte är ett bra substitut för bra ansiktsrengöring? Här har vi på NK samlat våra utvalda produkter inom hudvård för män.

91 produkter

Varför hudvård för män?

Växlande väder, stressiga jobbdagar, hormonförändringar, smuts och inte minst rakning. Även mäns hud behöver extra omsorg för att klara av yttre och inre påfrestningar. Huden är nämligen inte bara ditt största organ – det är också din främsta skyddsbarriär. Hudvård handlar i grunden om en välmående kropp, men det bidrar även till ett mer attraktivt yttre.

Hos oss på NK kan du handla hudvård för män och produkter särskilt anpassade för den manliga huden. Skäm bort dig själv, din pojkvän, pappa eller vän med bra hudvård för män – kanske ett helt kit? För en välmående och fräsch hud, det är något vi alla förtjänar.

Måste jag använda hudprodukter framtagna för män?

Givetvis måste du ingenting, utan får använda precis vilka krämer och tvålar du vill. Men det finns faktiskt goda anledningar till varför du bör välja hudvård som är särskilt framtagen för män. Din huds egenskaper och behov är nämligen lite annorlunda än kvinnans. Dessutom kanske du rakar dig regelbundet, vilket utsätter huden för stress.

En stor faktor som ställer krav på hudprodukter för män, är mängden testosteron i kroppen. Dessutom har mäns hud ett lägre pH-värde än kvinnans. Dessa två faktorer gör att din hud lätt blir både fet och oren. Mäns hud har dock en högre kollagenhalt än kvinnors, vilket ger ett yngre intryck.

Hudvårdsrutin för män i fyra steg

Effektiv rengöring och djup återfuktning är två punkter som är extra viktiga vid ansiktsvård för män. Låt oss tipsa dig om en god hudvårdsrutin för män i fyra steg:

  1. Grundlig rengöring. Investera i en bra, antibakteriell ansiktsrengöring som du masserar in i fuktig hud och sköljer av. Tvätta ditt ansikte morgon och kväll för bästa resultat.

  2. Exfoliera mera. En bra peeling 1–2 gånger i veckan, avlägsnar döda hudceller och pormaskar. Dessutom förebygger det inåtväxande skäggstrån och irriterade hårsäckar.

  3. Tillför fukt. Din hud behöver fukt efter rengöring. Välj en tunn ansiktskräm eller fräsch ansiktsgel, gärna med aktiva och lugnande ingredienser. Det gör det lättare för din hud i ansiktet att återhämta sig efter rakning.

  4. Skydda huden med SPF. Även inom hudvård för män är det viktigt med solskyddsfaktor för att behålla en sund och ungdomlig hy.
Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet