Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Skönhetsprodukter Herr

Behöver du en ny skäggolja eller en återfuktande dagkräm? Eller söker du kanske efter en bra present till fars dag? Här finner du vårt sortiment av produkter relaterade till skönhet för män. Hos oss på NK shoppar du alltid kvalitetsprodukter, från populära skönhetsmärken.

276 produkter

Välvårdat yttre med skönhet för män

Även män tycker om att se fräscha, snygga och vårdade ut. Faktum är att skönhetsindustrin för män har ökat explosionsartat under senare år, i takt med att allt fler män börjar utforska sin manlighet med hjälp av skönhetsprodukter för herr. Kanske är du, din pojkvän eller pappa en av dem vars intresse ökat för manlig skönhet? 

Ett välvårdat yttre handlar inte bara om att se bra ut. Skönhet för män handlar i allra högsta grad om att må bra och trivas i sig själv – inifrån och ut. Inom kategorin skönhet för män ryms allt från deodoranter och parfym, till grooming- och stylingprodukter, ansiktsrengöring och ansiktskrämer speciellt framtagna för män. 

Skönhetsprodukter anpassade efter mäns behov

Visste du att mannens hud skiljer sig från kvinnans? Faktum är att den inte bara är cirka 25 % grövre än kvinnans, utan den har också en högre kollagenhalt och tenderar att vara dubbelt så fet. Dessutom ingår regelbunden rakning i mannens skönhetsrutin, vilket utsätter huden för stor stress. Den manliga huden behöver därför specialanpassad omsorg för att behålla lystern och kännas fräsch.

Bra skönhetsprodukter för män handlar alltså inte enbart om att dofta manligt. Istället handlar det om ingredienser och sammansättningar som är anpassade efter ditt manliga behov. Vill du som man ha en frisk och balanserad hud? Investera i skönhetsprodukter med antibakteriella ingredienser. Glöm heller inte återfuktning – men skippa tjocka, feta produkter. 

Skönhet för män – inget nytt fenomen

Genom alla tider har skönhet för män varit aktuellt. Det är lätt att glömma bort, när man tänker på hur kosmetika och andra skönhetsartiklar för herr ibland anses vara ett modernt fenomen. Men faktum är att det redan i antika Kina och Egypten var mycket vanligt för män att använda skönhetsprodukter för att framhäva sina manliga drag. 

I Kina förstärktes polisonger, ögonbryn och skäggväxt med svart smink – det ansågs stärka männens attraktionskraft. I Egypten ramades ögonen in med kol, nordiska vikingar stylade håret och hade krigsmålningar – och under 1700-talet var skönhet för män rent av en statussymbol. Skönhet för män är alltså inget nytt påfund – och minst lika aktuellt för den moderna mannen, som det var redan för tusen år sedan.

Filter

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet