Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Rakning

Rakning hör till varje mans vardag. Men med det kommer också utmaningar som torr och lättirriterad hy. Här på NK hittar du produkter för både skägg och rakning, som gör rakningsupplevelsen skönare och gör det lättare för huden att återhämta sig.

Rakning

6 produkter

Rakning för herr

Slätrakat, mustasch eller välvårdat skägg. Oavsett hur du väljer att se ut och vilken rakningsmetod du föredrar, är en sak gemensam för alla män – rakning är mer eller mindre oundvikligt. Därför vet du säkert att rakning ofta är en stor påfrestning för din hud. Irriterade hårsäckar, utslag, torr hy och skärsår – utmaningarna kan vara många.

Men med rätt produkter behöver rakning inte vara en procedur som slutar med röda prickar och rakbrännor. I vårt sortiment har vi handplockat produkter som gör rakning för män till en behagligare upplevelse. Kanske hittar du en ny favorit hos oss?

Tre råd för en behagligare rakning

För en skönare och enklare våtrakning finns det gott om bra produkter du kan använda. Exempel är raklödder, raktvål, rakgel och rakoljor. Dessa produkter är ämnade att ge hyveln ett bättre glid över huden, men de lyfter även hårstråna. Tack vare det dämpas risken för skärsår, rakbrännor och irritationer. Med följande tre-stegs-rutin blir din rakning genast mer behaglig:

  • Förbered huden. En hud som är ren och mjuk ger den bästa grunden för en skön rakning. Börja därför med att rengöra ansiktet och halsen, exempelvis med varmt vatten och en skön scrub. Avsluta sedan med att återfukta huden.
  • Raka på rätt sätt. Nyckeln för en skön rakning är minimalt med friktion. Använd därför alltid en bra rakolja, rakkräm eller rakgel, tillsammans med en vass rakhyvel/rakkniv. Raka också alltid i skäggets växtriktning, med långa och mjuka tag.
  • Avsluta med fukt. Rakning avlägsnar hudens naturliga fetter. Avsluta alltid din rakning med att skölja ansiktet i kallvatten för att stänga porerna. Smörj därefter in ditt ansikte och din hals i en återfuktande ansiktskräm eller aftershave. 

Lyxiga skäggprodukter för män

Det är inte bara huden som behöver omsorg när det gäller rakning för herr. Även mustaschen och skägget mår bra av extra kärlek. Din ansiktsbehåring utsätts nämligen dagligen för både smuts och bakterier. Med specialanpassade skäggprodukter som skäggschampo och skäggbalsam, kan du hålla ditt skägg fräscht – utan att huden torkar ut. 

Upplever du ibland att ditt skägg är torrt och fnasigt? Ett tips är då att investera i en väldoftande skäggolja eller skäggkräm, som återfuktar både skägg och hud. 

  • Kategori

  • Varumärken

  • Färg

  • Prisgrupper