Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Makeupborstar & Sminkborstar

Visste du att bra sminkborstar är en av de största hemligheterna bakom en perfekt finish? Här har vi på NK samlat vårt utvalda sortiment av svampar och makeupborstar från populära märken. Stora och små, runda såväl som formskurna. Vad behöver du?

Makeupborstar

108 produkter

Sminkborstar av hög kvalitet

Med kvalitativa sminkborstar kan du applicera din makeup som ett proffs. Oavsett om du föredrar en naturlig look eller älskar dramatiska sminkningar, är sannolikheten stor att du behöver ett sminkborste-set. Rätt redskap är nämligen A och O när du vill få ett fulländat resultat, som dessutom håller hela dagen. 

Hos oss kan du handla sminkborstar från kända märken, anpassade för olika slags makeup. Eftersom vi vet att en riktigt bra makeupborste håller i många år, har vi med stor noggrannhet valt ut ett sortiment som håller en mycket hög kvalitet.

Dina viktigaste makeupborstar

Det finns många olika typer av sminkborstar och sminkpenslar. De skiljer inte bara i storlek och form, utan har även olika användningsområden. Men vilka sminkborstar är egentligen nödvändiga att ha i sin basuppsättning? Det beror givetvis på hur avancerade och kreativa sminkningar du vill kunna göra. 

Med ett färdigt sminkborste-set kommer du ofta väldigt långt. Dessa brukar innehålla en foundationborste, rougeborste, en stor sminkborste för puder, concealerpensel och en mindre sminkborste för applicering av ögonskugga. Använder du däremot mineralpuder är en kabukiborste, speciellt framtagen för mineralsmink, att rekommendera. 

Syntetiskt eller naturligt – vilken makeupborste ska du välja?

En sminkborste kan vara tillverkad med antingen syntetiskt eller naturligt hår. Båda varianterna har sina för- och nackdelar, vilket innebär att det i slutändan är en smakfråga vad du väljer.

Syntetiska sminkborstar är ofta att föredra om du tycker om krämiga eller flytande produkter. De är inte lika mjuka som sminkborstar av äkta hår, men de fäller heller inga hårstrån och anses därför vara väldigt hållbara. Syntetborstarna tenderar också att vara enklare att rengöra. Till skillnad från sminkborstar av äkta hår, är en syntetborste allergivänlig.

Makeupborstar av naturligt hår är sammetslena och plockar upp pigment mycket effektivt. Egenskapen gör dem perfekta vid applicering av mineralpuder och annat smink i pulveriserad form. Men det innebär också att de är lite svårare att rengöra, eftersom äkta hår håller kvar pigmenten så väl. Om du gillar krämiga foundations, är sminkborstar av naturligt hår ett sämre val, då de kan fälla hårstrån.

Så tar du hand om dina sminkborstar

När det kommer till sminkborstar, är hygienen av största vikt. Borstarna drar nämligen till sig både smuts och bakterier. Det påverkar inte bara slutresultatet negativt, utan i längden även din hy. Var därför noga med att rengöra dina sminkpenslar och -borstar. Foundationborstar tvättas helst efter varje användning, men samtliga sminkborstar bör rengöras minst en gång i veckan.

  1. Använd borstrengöring eller ett milt schampo, som du masserar in i borsten med mjuka rörelser mot handflatan. Skölj noga.
  2. Tryck ut vattnet ur borsten med en handduk, i hårens riktning. Gnugga aldrig.
  3. Låt sminkborstarna torka liggandes på en plan yta. Forma gärna borsten som du vill att den ska torka.
  • Kategori

  • Varumärken

  • Avdelning

  • Färg

  • Prisgrupper

  • Storlekar för kosmetik

Logga in