Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Positano

Albin Heyman, Positano.

När bartendern Albin Heyman fick nys om att ägarna bakom succékrogen Tjoget i Hornstull skulle öppna apertivobaren Positano på NK var han snabb på bollen.  

Text ursprungligen publicerad i STIL.

xx

På den tiden bodde han fortfarande i Göteborg men flyttade upp till Stockholm i samband med öppningen.

– Jag var sugen på att prova något nytt och eftersom jag även har ett stort intresse för kläder så kändes det helt rätt för mig att få stå och blanda drinkar på en av Sveriges största destinationer för mode.

Albin började som runner, en allt-i-allo i kök och bar, när han fyllde 18 och har jobbat sig uppåt sedan dess. För honom var det ett perfekt och relativt lätt sätt att tjäna sina första pengar på och rekommenderar alla som är färska på arbetsmarknaden att ge det en chans.

– Så länge man inte är rädd att få lite smuts under naglarna!

Både Albins pappa och bror jobbar i krogbranschen så att satsa på bartenderyrket var ett naturligt val. Det höga tempot och den sociala miljön gör att Albin fortsätter att trivas, dessutom ser han utvecklingsmöjligheterna som oändliga.

– Det finns så fruktansvärt mycket att lära sig, allt från recept, tekniker för att utveckla smaker, till platsers historia och dess drinkar. Även om det snarare är hans leende du först lägger märke till när du möter Albin bakom bardisken på Positano så är stil något som är viktigt för honom, han har aldrig velat vara en i mängden.

– Stil handlar om mycket mer än vad man har på sig, det handlar också om hur man är mot andra människor, hur man beter sig, hur man tar hand om sig själv och även om hur man förtär smaker! 

Välkommen till Positano på NK.

Din säkerhet är viktig för oss. Läs mer om de åtgärder vi vidtagit med anledning av covid-19 här.

Lär känna experten.

Namn: Albin Heyman
Ålder: 22 år
Gör: Bartender på Positano, NK Stockholm.
3 NK-favoriter: 
Ralph Lauren: Lätt den snyggaste avdelningen på NK. Jag gillar den amerikanska stilen.
Paul & Friends: En fin avdelning med ett varierat och skönt utbud.
Positano: Något annat vore ju konstigt. Tycker vi bidrar med en härlig känsla som öppnar upp herrplan. Många gäster brukar säga att något som Positano har saknats på Plan 2. Perfekt om man vill ta en kaffe, äta en riktigt bra lunch eller dricka några cocktails mitt i shoppingen.

Logga in