Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Zegna hösten 2022.

NK väljer: 5 trender från herrkollektioner att inspireras av hösten 2022.

Herrmodeveckorna i Milano och Paris har precis avslutas och redan nu kan du låta dig inspireras av de viktigaste riktningarna för det manliga modet.

Zegna stickad tröja höst 2022.

Zegna höst/vinter 2022.

En ny blick på stickat.

Den stickade tröjan har en något mossig image, men om höstens mode är något att gå efter är det dags för en upgrade. Man behöver inte gå lika långt som Rick Owens eller JW Anderson gjorde när de visade komplicerade, nätliknande kreationer. Det räcker gott att inspireras av Zegna, där Alessandro Sartori skapade spännande lapptäcken som passar perfekt i kombination med något mer skräddat.

Shoppa stickade nyheter

Stickade favoriter just nu

En coolare baseballjacka.

Den eviga klassikern baseballjackan får ett litet uppsving i höst med lyxiga makeovers. Kenzo, med streetwearlegendaren Nigo som ny designer, visade  en uppdaterad Ivy League-look, medan Philipp Plein gjorde jackan lekfull med monsterapplikationer. I sin postuma kollektion för Louis Vuitton kombinerade Virgil Abloh baseballjackan med lång tyllkjol och rejäl keps. Budskapet är helt enkelt: mix it up.

Shoppa jackor

Philipp Plein

Philipp Plein höst/vinter 2022.

Hermès hösten 2022.

Hermès höst/vinter 2022.

Plagg som skiner – en favorit bland modedesigners.

Paljetter och andra sätt att få herrkläder att glittra eller skina är en av höstens mer festliga trender. Hos Acne Studios visade Jonny Johansson skjortor med turkosa paljetter, medan Dries Van Noten satte glittret på byxorna. Franska Hermès valde att göra en variant på skjortor där en vriden krage i chintzad poplin tycktes ersätta en kravatt – ett plagg värdigt en modern dandy.

Trender som skiner

Skarpa axlar.

80-talets axlar har inte ännu fått ett brett genomslag men är något som modevärldens designers tror mycket på. Prada visade starka timglassilhuetter medan Dolce & Gabbana överdrev dem till extrema former. En kanske mer tillåtande look kom från franska favoriten Casablanca, som hade inspirerats av Paris i slutet av 90-talet, eran då Concordeplanen flög eliten till den franska huvudstaden för att bo på Ritz.

Casablanca hösten 2022.

Casablanca höst/vinter 2022.

Rains hösten 2022.

Rains höst/vinter 2022.

Pufferjackor som tar plats.

Pufferjackan är ett av de mest populära höst- och vinterplaggen och de senaste åren har modeskapare blivit mer och mer äventyrliga i sin design – så även i höst. Rick Owens visade pufferjackor som kunde knäppas ihop över huvudet med små öppningar för ögonen, medan Ambush visade flerfärgade, överdimensionerade versioner. Danska Rains debuterade på Paris modevecka med prins Nikolaj av Danmark som en av modellerna, iklädd en rosa täckkappa, som en mantel.

Shoppa pufferjackor

Puffiga nyheter