Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Lars Wallin

Hållbarhet i fokus när Lars Wallin öppnar NK Atelier.

Gör om dina gamla plagg eller få en ny fantasiskapelse gjord bara för dig. När Sveriges mest namnkunniga modedesigner flyttar in på Nordiska Kompaniet börjar en ny era.

Sveriges mest berömda couturier Lars Wallin tar hela sin verksamhet till NK den 21 mars. Han säger att det är som att komma hem.

– NK jobbar ju med kvalitetsprodukter, oavsett vad det är. Här finns kunderna som uppskattar och förstår kvalitet och är beredda att betala för det, säger Lars Wallin.

Som kund kan man självklart beställa underbara drömplagg gjorda med omsorgsfull blick och det yppersta av hantverk, men det är inte bara couturen som kommer tillbaka till NK. Lars Wallins närvaro innebär även ett stort mått av nytänkande – en motvikt mot det slit-och-släng som dominerar mycket av modevärlden.

– Jag har haft mycket tid att tänka under pandemin och jag har blivit allt mer stressad av att modevärlden drar åt ett håll som inte jag längre kan stå för. Det är ett sådant fokus på, och dominans för, quick fix och fast fashion – skitprodukter rent ut sagt.

– Jag tycker det är skrämmande att många unga inte vet vad kvalitet är. De tror att en topp håller tre gånger att använda, sen är den trasig, säger Lars Wallin.

Lars Wallin klänning

Blå klänning, pris på förfrågan, Lars Wallin.

”Jag tänker att det blir en kreativ process där vi diskuterar vad man kan förändra designmässigt. Vi förlänger livet på ett plagg, kanske byter ut en krage, adderar något som glittrar eller tar bort kjoldelen på en klänning. Det finns oändligt mycket man kan göra.”

Sedan någon månad tillbaka utgör den nya avdelningen och ändringsskrädderiet NK Atelier en extra service för NK:s övriga avdelningar så att även plagg från andra varumärken kan justeras av de kunniga skräddare som nu finns på plats i huset. Lars Wallin och hans team kan på det sättet se till att dina inköp får en perfekt passform – plagg som sitter som de ska är ju också dem som vi gärna använder om och om igen. 

– För tjejer är det nästan alltid någonstans plagget inte sitter riktigt bra. Att då kunna justera det och se till att det verkligen ser smashing ut, det tycker jag har ett jättestort värde, menar Lars Wallin.

Men Lars Wallin överraskar även med en annan hållbar nyhet. Vem som helst kommer kunna få ett gammal älskat plagg som inte längre passar eller känns rätt omgjort så att en blus, kjol eller kavaj blir som ny. Den nya servicen är öppen för både damer och herrar.

– Jag tänker att det blir en kreativ process där vi diskuterar vad man kan förändra designmässigt. Vi förlänger livet på ett plagg, kanske byter ut en krage, adderar något som glittrar eller tar bort kjoldelen på en klänning. Det finns oändligt mycket man kan göra, säger Lars Wallin.

Hitta till NK Atelier

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet