Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

 

Vår verksamhet.

En driftform i tiden.

Hufvudstaden AB äger AB Nordiska Kompaniet, som i sin tur äger NK fastigheterna och varumärket. Varje NK-avdelning drivs av ett fristående bolag - en NK-företagare, vilka är organiserade i två företagarföreningar.

Det finns cirka 90 NK-företagare som driver 110 NK-avdelningar i Stockholm och 50 NK-avdelningar i Göteborg och varje NK-avdelning har ett hyresavtal med AB Nordiska Kompaniet. Dagens driftform utgår från att genom NK-varuhuset driva detaljhandel och restaurangverksamhet under varuhusliknande former, men med fristående entreprenörer som operatörer. NK ska alltid uppfattas som ett varuhus med olika avdelningar inom respektive verksamhetsområde.

Driftformen bygger också på Nordiska Kompaniets och hyresgästernas gemensamma kompetens att genom samarbete skapa konkurrenskraftiga varuhus. Som hjälp att styra verksamheten finns olika planer och handböcker, som Profilhandbok och marknadsföringsplan. Genom avtalet förbinder sig varje NK-avdelning att agera enligt praxis vad gäller bland annat: Köpvillkor, Öppettider, Emballage, Presentkort, Marknadsföring, Lojalitetsprogram, Telefonväxel, Kassasystem, Informationsdisk, Kundtjänst samt utformning av avdelningarna.

Varuhuscheferna i Stockholm och Göteborg ansvarar för den dagliga verksamheten, utveckling av varuhusen samt etablering av nya NK-avdelningar. Vid intresse från företag som önskar sälja sitt sortiment eller specifikt varumärke via en befintlig avdelning på Nordiska Kompaniet så hänvisar vi gärna till lämpliga NK-företagare.

Affärsmöjligheterna på Nordiska Kompaniet ligger i att alltid svara upp mot konsumenternas krav och förväntningar, att ständigt utveckla sitt sortiment, service, kommunikation och miljö och därmed skapa merförsäljning och ökad lönsamhet.

Fasad.
NK – en scen för samtiden.