Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Hållbarhet

NK STANDARD FÖR SORTIMENT

Det är vår ambition att de varor och produkter som finns under vårt tak är tillverkade på ett hänsynsfullt sätt både för människa, djur och natur. Därför har vi utformat NK Standard, en standard som omfattar allt du hittar i vårt varuhus. Vår standard fungerar som en garant för de varumärken som finns under vårt tak. Den innefattar krav på såväl mänskliga rättigheter som djurskydd och miljöhänsyn.

De delar av standarden som berör mänskliga rättigheter bygger på ILO:s (International Labour Organization) kärnkonventioner om mänskliga rättigheter i arbetslivet och finns där för att alla varor som säljs på NK ska ha producerats under schyssta arbetsvillkor.

Utöver den sociala och mänskliga aspekten i värdekedjan innehåller NK Standaren krav inom områdena djur och miljö.

Våra dunprodukter ska vara certifierade enligt ansvarsfull dunproduktion, merinoullprodukterna är mulesingfria och all päls som säljs ska vara dokumenterad med ursprung och eventuell fångstmetod.

Även om vi inte har direkt kontroll över våra varumärkens produktion vill vi tillsammans med dem minska vårt gemensamma avtryck. Bland annat har vi uttrycka ambitioner om mer effektiva transporter, bättre materialval och en hänsynsfull resurshantering. Dessutom ställer vi krav på kemikalieanvändning, utöver det innehåller standarden skallkrav och olika ambitioner för vårt framtida hållbarhetsarbete.

Genom NK standard kan våra kunder känna sig trygga med att vi är ett varuhus som arbetar för att ta ansvar hela vägen från material till människa.

Läs om NK:s standard för sortiment här. Läs här

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet