Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Filippa K
Filippa K Man

Filippa K

Filippa K är ett svenskt modehus som grundades i Stockholm och har rötterna i 90-talet. Det klassiska märket skapades 1993 av Filippa Knutsson och spelade en avgörande roll i att skapa den nu välkända stilen med skandinavisk sensuell minimalism. Idag har Filippa K blivit ett känt internationellt namn och skapar en komplett garderob av damkläder och herrkläder som är designade för en lång livslängd. Creative Director Liisa Kessler kom till företaget 2022 och introducerade en ny varumärkesidentitet som bygger på en grund av raffinerad, hållbar design. Filippa K:s nya era kombinerar kreativitet och hantverk som hämtar inspiration från svensk kultur och omtolkar märkets stilar från 90-talet för att skapa omarbetade klassiker.

43 produkter

Kvalitet, enkelhet och en tidlös stil är ledorden för Filippa K:s klassiska herrkollektion. Skapa en mångsidig garderob med plagg som är enkla att kombinera med varandra, och skapade för livets alla stunder.

Filippa K – herrkläder med tidlös elegans och lång hållbarhet

Filippa K grundades år 1993 av modeentusiasten Filippa Knutsson och hennes dåvarande make Patrik Kihlborg. Det som idag är ett globalt varumärke tog sin början vid ett helt vanligt köksbord i Stockholm, när makarna bestämde sig för att skapa ett klädvarumärke som fokuserar på kvalitet, passform och tidlös elegans. Dessa egenskaper var eftertraktade i modevärlden under 1990-talet, och Filippa K håller än idag fast vid samma koncept. Herrkläderna från Filippa K är designade för att hålla länge och kunna kombineras med varandra i oändlighet, och på så vis underlätta utformandet av en mångsidig garderob som är lika aktuell idag som om tio år.

Klassiska plagg som kan kläs upp eller ner beroende på tillfälle

Hos oss på NK finner du en stor och varierad kollektion av herrplagg från Filippa K. Vårt utbud innehåller allt från skjortor och kostymbyxor till stickade tröjor, kort- och långärmade T-shirts samt kavajer. Märkets designfilosofi präglas av en tidlös estetik, vilket herrplaggen återspeglar genom sin enkla, stilrena design och dova färgpalett. Den stilrena designen innebär också att du enkelt kan matcha de olika plaggen till olika tillfällen. En Filippa K-herrskjorta passar till exempel perfekt för både formella och avslappnade evenemang. En öppen skjorta kan matchas med jeans och T-shirt för en snygg vardagslook, eller bäras knäppt med kostymbyxor och kavaj för festliga tillfällen. Varumärkets olika bomullströjor och stickade tröjor passar perfekt för mysiga hemmakvällar, men kan också matchas med kostymbyxor och finskor för en mer elegant look. Ta en närmare titt i vårt utbud och köp dina kläder från Filippa K online eller i vårt varuhus.

 • Kategori

 • Kön

 • Varumärken

 • Avdelning

 • Färg

 • Prisgrupper

 • Storlekar för herr

 • Storlekar för herrskor

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

 • Ta del av ditt digitala medlemskort
 • Få tillgång till personliga erbjudanden
 • Upplev nya och aktuella förmåner
 • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
 • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet