Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Köksknivar & Kockknivar

Riktigt bra köksknivar är värda sin vikt i guld. Från den minsta lilla skalkniv, till brödkniven och den smidiga filékniven. Hos oss på NK kan du köpa fina köksknivar i set eller enstaka exemplar, från många populära och exklusiva varumärken.

Köksknivar & Tillbehör

146 produkter

Kökskniven – kockens bästa vän

Inget kök är komplett utan köksknivar. Det spelar ingen roll om du arbetar som professionell kock, är en glad amatör eller småbarnsmamman som snabbt och effektivt behöver ordna måltider åt de små. Bra köksknivar är utan tvekan kockens bästa vän – för det är svårt att komma ifrån att en stor del av matlagningen består av att hacka, skära och skala.

Därför anser vi att du bör välja dina köksknivar med omsorg. Hos oss kan du hitta många fina köksknivar av premiumkvalitet. Behöver du ett helt nytt knivset eller letar du specifikt efter en exklusiv japansk kockkniv med ett vackert damaskmönster? Oavsett vad just du söker, hittar du köksknivar för alla tänkbara behov hos oss på NK.

Vilka köksknivar behöver du hemma?

Oftast klarar du dig alldeles utmärkt med ett fyrdelat knivset med de mest essentiella köksknivarna; skalkniv, brödkniv, grönsakskniv och en stor kockkniv. Har du redan ett helt set hemma, som fortfarande är vasst och bra? Då kanske du vill testa en japansk kökskniv, kända för att prestera extra bra när du vill kunna skiva riktigt, riktigt tunt.

Vad du än väljer är det en sak du ska komma ihåg: den säkraste och bästa kökskniven är den som är vass. Ta därför hand om dina kockknivar. Ett enkelt sätt är att investera i en dubbelsidig slipsten eller ett skärpstål. Ett annat är att alltid använda en skärbräda och att förvara dina knivar på exempelvis en knivlist eller ett knivblock, för att inte skada eggen.

Köp köksknivar av premiumkvalitet på NK

Letar du efter en stor kockkniv av extra exklusiv kvalitet? I vårt handplockade sortiment kan du finna flera vackra kockknivar, från såväl västerländska som japanska premiummärken. Vill du investera i en ny bästa vän, värdig en mästerkock – köp en exklusiv kökskniv från oss på NK.

  • Kategori

  • Varumärken

  • Avdelning

  • Kollektion

  • Färg

  • Prisgrupper

Logga in