Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Global

68 produkter

Skär med precision och elegans med knivar från Global. Dessa japanska knivar är tillverkade av förstklassigt stål, och kommer i en rad olika utformningar för att passa alla behov. Utforska ett brett sortiment från Global hos oss på NK.

Global – rostfria stålknivar av förstklassig kvalitet

Varumärket Global grundades under 1980-talet i Japan. Formgivaren Komin Yamada står bakom den enastående designen, som känns igen på dess lyxiga utformning och oslagbara prestanda. Till en början användes Globalknivarna framförallt av professionella kockar, men det dröjde inte länge innan hemmakockarna också fick upp ögonen för sortimentet. Globals tillverkningsprocess involverar idag robotautomatisering, men trots det är varje kniv fortfarande föremål för noggranna kontroller – allt för att upprätthålla den oöverträffade kvaliteten som kännetecknar varumärket.

Globalknivarnas överlägsenhet grundar sig framförallt i det extraordinära stålet som används under tillverkningen. Global har ärvt och vidareutvecklat den japanska smidestraditionen, och använder sig av en egen stålblandning som kallas Cromova 18. Stålblandningen består av järn, kol, krom, molybden och vanadin, vilket skapar en unik kombination av hårdhet och rosttålighet. Knivar med för hårt stål riskerar nämligen att drabbas av sprickor och rost, medan mjukt stål har en tendens att tappa skärpan. Global har genom Cromova 18 hittat den perfekta sammansättningen, där stålet är oerhört rosttåligt samtidigt som eggen blir sylvass.

Utforska NK:s utbud av knivar från Global

Hos oss på NK finner du en stor samling av såväl separata köksknivar som knivset från Global. Här kan du botanisera bland några av de mest framstående kollektionerna från varumärket. Du kan till exempel investera i den klassiska Globalkniven som varit en favorit världen över i flera decennier. Global Sai är en vidareutveckling av den klassiska serien och imponerar med tre lager stål. Du hittar även knivar från serien Global Ni, som har en mer orientalisk design och extra slipning för extrem skärpa.

För dig som söker en fusion av gammalt och nytt innehåller Global Ukon en modern, skarp design samtidigt som den beprövade funktionaliteten från tidigare modeller har behållits.

Ta en närmare titt i vårt stora sortiment och investera i separata modeller eller ett helt Global-knivset. Dessa knivar är inte bara en ovärderlig tillgång i ditt kök, utan också en fantastisk gåva att ge bort vid speciella tillfällen. Köp dina Globalknivar direkt här online eller besök oss i NK-varuhuset.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet