Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Nilsdotter

Paint me like one of your French manicures.

Frida Selkirk är en av Sveriges främsta nagelstylister och driver Nagelbaren på NK. Här tipsar hon om färgglada nageltrender och förklarar varför den franska manikyren är tillbaka.

Text ursprungligen publicerad i STIL.

Naglar går hand i hand med mode. De är en accessoar vi kan matcha till en outfit eller bryta av med, för att skapa kontrast. De är också ett enkelt sätt att uttrycka oss själva med – små färgklickar i tillvaron. Mer eller mindre avancerad nagelkonst är sedan flera år på uppåtgående och många konnässörer tar sig därför till Nagelbaren på NK. Den drivs av nagellegenden Frida Selkirk som har tre årtiondens erfarenhet av att göra oklanderliga naglar åt såväl kunder som Mariah Carey som glamourösa modevisningar.

Nu ser hon både i nageltrender och i kundintresset att vi är redo att fylla våra liv med färg och glädje – det är hög tid för egentid.
– Alla vill ha glada, härliga färger och roliga deko- rationer och folk är mycket mer lekfulla, säger Frida Selkirk.
– Jag tror att det finns ett starkt unna sig-behov också. Man vill prata med någon och glömma bort allt det andra en stund. Då kan det vara skönt att få diskutera något så ytligt som ett nagellack.

Hon ser samma skifte i säsongens hetaste nageltrender som sprudlar av optimism.
– Pastellerna kommer alltid, det är vårens klassiker. I höst kombineras de med starkare färger som gult, laven- del och blått. Även designen är mjukare och vänligare nu, med vågiga former, säger Frida.

För de mest trendkänsliga naglarna är det dags att ta tillbaka den franska manikyren, som till Fridas stora glädje kommer i en ny tappning.
– Jag har varit ganska anti fransk manikyr. Under tio års tid var det ingenting annat. Då ville man dessutom ha en ful fransk manikyr med toppar som såg ut som sockerbitar och saknade form. Nu har vi en fransk mani- kyr med lite style och som vi kallar ”Funky French” – en fransk manikyr med en twist.

Det innebär att man istället för att hålla sig till de vita topparna är friare i både färg- och formval. På sociala medier är nagelkonton fyllda med alltifrån hjärt- formade toppar till utsuddade eller sneddade smile-linjer.
– I pr är det den franska manikyren som sticker ut. Och det är säkert för att 90-talet kommer in jättehårt i modevärlden, tror Frida.

Funky French

En Funky French av Frida.

Nk Damunderkläder

Frida Selkirk på Nagelbaren på NK i Stockholm. 

Frida Selkirk flyttade in på NK för åtta år sedan, och har sedan dess erbjudit nagelbehandlingar av erkänd kvalitet i olika konstellationer och på olika platser i varuhuset, både i Stockholm och Göteborg. Men det var först när NK Beauty Lounge öppnade på Nedre plan, NK Stockholm 2019 som Frida kände att hon var en del av NK ”på riktigt”.
– Jag är född och uppvuxen i Rinkeby och Kista, i orten. Jag tror jag besökte NK för första gången när jag var 28 år. Jag tyckte inte att jag hörde hit och kände mig ostruken. När vi öppnade salong här, var det som en liten seger. Någon form av klassresa.
– Men jag känner också att det har ändrats, och det är roligt att det har det. NK är mer tillgängligt nu.

I dag är Frida en hyllad nagelstylist, grundare till flera salonger och driver Nagelpodden tillsammans med Celina Rydén. Samtidigt är hon noggrann med att påpeka att hon inte hade kommit någonstans utan sina kunder – oavsett om de alltid väljer samma färg eller vill vara med och skapa.
– Det finns flera kategorier av kunder. Vissa har tre-fyra alternativ de sparat på Pinterest, andra har gått in på vårt instagramkonto och sett något de gillar. Och så finns det de som vet exakt vad de vill ha och växlar mellan sina tre färger. Många vill efterlikna sina idoler och det finns ingen som är så populär som Emilia de Poret!

BOKA TID HOS NAGELBAREN I STOCKHOLM.

Boka tid online, hos NK Beauty Lounge, via telefon 08-762 87 92 eller mail till nagelbaren.sth@nk.se

FAKTA: FRIDA SELKIRK.

Namn: Frida Selkirk
Bor: Sundbyberg med man och två barn.
Gör: Nagelstylist som bland annat äger Nagelbaren på NK Beauty Lounge och driver Nagelpodden med Celina Rydén.

Logga in