Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Emily in Paris

Stylisten Patricia Field om stilen bakom Emily in Paris 2.

Patricia Field är stylisten som ändrade vår syn på mode med de banbrytande stilarna i Sex and the city. Nu släpps säsong två av serien Emily in Paris på Netflix som också den blivit en modesnackis. För NK berättar den hyllade stylisten om hur Emilys färgsprakande stilar kom till och hur du kan inspireras av din egen personlighet för att hitta din unika stil.

Bildrättigheter: Netflix.

Emily in paris

Modet bakom Emily in Paris 2.

Vilka är Emilys nyckelplagg och favoritsilhuetter?
– Emily begränsar sig inte till vissa plagg, men typiskt för hennes stil är kortare längd på plaggen och klara färger liksom ovanliga mönsterkombinationer.

Hur skulle du beskriva Emilys stil och hur stämmer den överens med hennes personlighet?
– Emily representerar optimism, färg, intelligens och ambition och därifrån hämtar jag också inspirationen till hennes stil.

Så hittar du din egen stil.

Var börjar du när du ska styla en look?
– När jag bygger en outfit utgår jag från skådespelaren, kroppen och karaktärens uttryck och attityd. Det är därifrån jag sedan hämtar inspirationen.

Hur ska man göra om man vill bli bättre på att uttrycka sin personlighet i sin klädstil?
– Först och främst behöver du identifiera din personlighet för dig själv. Steg två är att lita på det du kommit fram till. Sen är det dags att shoppa kläder, men undvik trender. Trender är någon annans stil och inte nödvändigtvis din egen.

emily in paris
Emily in paris

Stylistens modetips.

Du har beskrivit din stil med uttrycket "happy fashion" – vad innebär det?
– Stilen "happy fashion" har ett genuint positivt uttryck och kommer från att blanda färger och mönster som passar ihop på ett underhållande och originellt sätt. Alla kan vara originella i sin klädstil, bara de är intresserade av att uttrycka sin personlighet och kommunicera vem de är med sina kläder.

Vilka är den här vinterns nyckelplagg och viktigaste detaljer enligt dig?
– Jag har nyligen påbörjat ett samarbete med varumärket Seymoure Gloves. Jag skulle säga att handskar och armvärmare i läder känns aktuellt.

Bakom kulisserna på Emily in Paris.

Vilka varumärken har blivit Emilys signaturmodemärken?
– Jag tycker inte om att upprepa mig så hon har inga återkommande signaturvarumärken. Mitt mål är att förse tittarna med roliga överraskningar.

Vilken scen eller vilket avsnitt var roligast att arbeta med för dig?
– Att välja en favorit är som att välja ett favoritbarn – det går inte, jag älskar dem alla.

Emily in paris
Logga in