Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
höstens trender 2022

NK väljer 7 trender som definierar hösten 2022

Från tunga kängor till moderna varianter av bomberjackan och en oväntat färggrann höstpalett – det är några av de viktigaste trenderna för den här säsongen. Läs vidare och låt dig inspireras.

Gant, Getty.

Gant, Getty.

Too cool for school

En skräddad look som har rötter i olika skoluniformer syntes på både herrarnas och damernas catwalks för hösten 2022. Louis Vuittons damkollektion, Kenzos första visning signerad nya designern Nigo (känd från A Bathing Ape) och Gucci var några varumärken som rörde sig mellan Ivy League och moderna dandys. På Gant uppdaterade samtidigt Christopher Bastin amerikanska klassiker med ett öga för 70-talets quirky men sofistikerade stil. Resultatet är en lekfull look som ändå känns dressad.

vårtrend 2022 remake

Adut Akech, Getty.

Vår nya wardrobe workhorse

Bomberjackan har precis som trenchcoaten lämnat sitt ursprung bakom sig sedan länge, och kommer nu i oändliga variationer: oversize, indragen i midjan, med blixtlås på ärmarna, som en parkashybrid. Allt är möjligt och rätt – även den mest klassiska versionen – något som pekar på vilket basplagg bomberjackan har blivit i den moderna garderoben. Perfekt för att tuffa till en outfit eller bara som ett höstigt alternativ till täckjackan – bomberjackan är både trendig och tidlös.

Bottega Veneta

Bottega Veneta, Getty.

Det vita linnets tid är nu

För några år sedan var det den vita t-shirten som gärna fick kombineras med lyxig balkjol eller liknande – i höst är det det vita linnet. Prada gjorde linnet centralt för sin kollektion och Matthieu Blazy, nya kreativa ledaren på Bottega Veneta, inledde sin debutkollektion med ett vitt linne och blå jeans – båda i skinn. Det vita linnet för tankarna tillbaka till 90-talet och det unisexmode som uppstod då, men den här gången är looken mer sofistikerad.

vårens trender 2022

Stand Studio AW22.

Omsluten av kokonger

Stora fuskpälskappor eller andra material där känslan är att vara klädd i en kokong är inte bara värmande utan hett den här säsongen. Kanske är vi inte helt redo att släppa hemmakontoret och använder kläder som ett slags skyddsmaterial. Eller så handlar det mer om att det bara är 100 procent njutningsfullt att klä sig i något stort och mjukt och omslutande när temperaturen börjar sjunka. Spana in svenska Stand Studio för en masterclass i hur det ska se ut.

vårens trender 2022

Klänning samt väska, Valentino. 

En ny höstpalett

Om du tror höstens mode handlar om murriga färger, tänk om! Vi längtar efter outfits som tar plats – ingen ska missa att vi går förbi. Valentino delade upp sin kollektion i två sektioner, den största av dem gick helt i chockrosa vilket är en perfekt nyans för den här säsongen (syntes även hos till exempel Versace). Stine Goya visade samtidigt med en färgsprakande kollektion att även nordiska modeskapare är inne på samma spår. Praktiskt nog är det en trend för alla sorters garderober. Maximalister kan ta på sig neonfärgade kappor, medan mer nedtonat lagda personer kanske hellre satsar på en accessoar. För inspiration, spana in de bilder från den kommande Barbie-filmen som har gjort succé på sociala medier.

Kängor

Kraftiga kängor

Plötsligt var de överallt, kängorna som både är stylish, moderiktiga och helt anpassade till vårt svenska höst- och vinterväder. Gärna kombinerade med en look som drar åt ett annat håll, MC-boots som kontrast till en skir, romantisk klänning till exempel. Eller tvärtom: som en del av den bikertrend som också syntes på catwalken.

Off-white

Off-White, Getty.

Kul och respektlös blandning

En återkommande idé i det nutida modet är lekfullhet. Balklänningar kan kombineras med huvtröjor, neongröna pool slides med den lilla svarta. När det gäller festkläder känns det nu ofta som om inspirationen kommer från klubbvärlden, snarare än röda mattan. Det handlar om att respektlöst blanda högt och lågt och låta olika stilar samsas i samma outfit. Off-Whites höstkollektion blandade tyllkjolar med printade t-shirts, basketskor, keps och utanpå-bh, för att ta ett exempel som verkligen fångar essensen av den här trenden.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet