Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Damunderkläder

Konsten att hitta den perfekta BH:n.

Under rosa oktober höjer vi på NK rösten för brösten. BH-konsulten Ingrid Emtedal på NK Damunderkläder i Stockholm är expert på att hitta rätt passform. Vill du stödja Bröstcancerförbundet genom att köpa deras rosa band på någon av våra avdelningar? Läs mer här.

Text ursprungligen publicerad i STIL.

Nk Damunderkläder

Om det är någon som förkroppsligar vad NK står för och strävar efter så är det nog bh-konsulten Ingrid Emtedal. Det faktum att hon har jobbat på NK hela sitt yrkesliv (i år firar hon 44 år som anställd) är knappast en slump. För henne är traditioner något att värna om, samtidigt som hon pratar om sin egen yrkesbana som något som är i konstant utveckling.

– Man blir aldrig fullärd, bara skickligare.

Enligt Ingrid är det mest belönande när kunden får en wow-känsla och kommer tillbaka med både historier och väninnor. Men för att nå dit finns det en rad myter kring just bh:n att slå hål på.

– Det är så ofta som jag hör kvinnor berätta att det första de gör när de kommer hem är att kasta av sig sin bh och utbrista ”Åh, vad skönt!”. Det är ett säkert tecken på att den inte sitter som den ska.

– Att vi byter klädstorlek flera gånger genom åren tycker ingen är konstigt, däremot tror många att de har samma bh-storlek livet ut. Sanningen är att vi behöver byta storlek cirka 7 – 11 gånger i livet. Det vanligaste felet är ett för stort omfång och en för liten kupa. Är någon tveksam inför att prova en större storlek brukar jag säga att en konstnär aldrig skulle köpa en för liten tavelram till sitt vackra konstverk.

Att orientera sig i bh-djungeln är en intim upplevelse, särskilt eftersom det är närmast omöjligt att mäta revbensmåttet korrekt utan hjälp. Ingrid har flera knep för att få situationen att kännas mer avslappnad och bekväm, men i slutändan hittas den bästa bh:n genom gott samarbete.

– Min kunskap är bara början. Det är kunden som har ”inside information” och känner hur bh:n känns på kroppen – jag kan bara se utifrån. Det är viktigt att berätta om det skaver eller klämmer någonstans så att vi kan titta på alternativ. Mycket av det jag gör är att ”lyssna mellan raderna” i provrummet. Ibland får jag vara hobbypsykolog också!

Välkommen att kontakta NK Damunderkläder för att boka en konsultation.

 

Lär känna experten.

Namn: Ingrid Emtedal
Ålder: 60 år
Gör: Bh-konsult på NK Damunderkläder, NK Stockholm.
3 NK-favoriter:
NK Korv & Glass: Deras pistageglass är underbar!
Camilla Thulin: Mitt favoritmärke som finns på NK Woman.
NK Kaffe & Tehandel: På kvällen dricker jag deras tesort Earl Green.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet