Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK stylar Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen.

NK:s stylist klär Sveriges nya stjärnor på röda mattan.

Inför galapremiären av Så jävla easy going fick NK:s stylist Lisa Rogalin uppdraget att styla huvudrollsinnehavarna Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen. 

Foto: Peter Frantzell

Foto: Peter Frantzell

I veckan var det galapremiär av filmen Så jävla easy going. Ett par dagar innan huvudrollsinnehavarna Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonens debut på röda mattan träffade de NK:s stylist Lisa Rogalin i NK Personal Shoppings lounge i Stockholm. Under en djupgående konversation fick Lisa och hennes kollegor ta del av tjejernas tankar kring deras personliga stil, hur de ville känna sig under galapremiären, och vilka märken de gillar (Rotate, Ganni, Baum und Pferdgarten, Moschino, Armani och Acne Studios, för att nämna några). Med en känsla för vad Nikki och Melina skulle uppskatta handplockade Lisa ett glammigt urval plagg från NK:s nyinkomna vårsortiment inför det exklusiva evenemanget. Vi följde med Nikki, Melina och Lisa för att prata om hur stylingen på NK gick till, samt vad kläder betyder för ens personlighet, både på bioduken och privat.

Hej Lisa, hur gick dina tankar inför stylingen av Nikki och Melina?
– Det som är viktigt när man stylar någon som kommer stå i centrum, som till exempel vid en premiär, är att de känner sig 100 procent stärkta i sin person. De får inte känna sig utklädda, utan kläderna ska bära deras personliga uttryck och få dem att lysa som de stjärnor de är. Jag ville att tjejerna skulle kunna använda plaggen igen, och med dem alltid minnas deras första filmpremiär. Jag hoppas att plaggen får hänga med länge och att de maxar livslängden på plaggen. Jag är verkligen för mer hållbart mode.

För Nikki och Melina var det inte bara första gången de gick på galapremiär, men även första gången det tagit hjälp av en stylist att hitta rätt look. 

Melina Benett Paukkonen: Det var så kul att bli stylad. Det var så klart ovant och till en början lite märkligt att få så mycket uppmärksamhet, men det var väldigt härligt att få prova kläder man annars inte har på sig. Stylisterna som hjälpte oss var så fina och proffsiga.
Nikki Hanseblad: Det var jätteroligt att se sig själv i olika typer av kläder och looks. Det var också kul att hänga med alla stylister. Och framför allt att bli nöjd med resultatet. 

Hur kom ni fram till klädvalet?
Melina: Efter att ha provat massa olika snygga klänningar föll valet på den som jag först tyckt mest om, och som jag kände mig mest bekväm i. Vi adderade också accessoarer som tog outfiten till en annan nivå och fick den att kännas mer gala.
Nikki: Jag hade testat väldigt många olika plagg och kombinationer, och när jag satte på mig min klänning kändes det bara rätt. Det var den jag kände mig mest bekväm i och som jag tycker var mest min stil.

Foto: Peter Frantzell

Lisa Rogalin från NK Personal Shopping diskuterar styling. Foto: Peter Frantzell

Foto: Peter Frantzell

Nikka och Melina med Lisa Rogalin. Foto: Peter Frantzell

Styrdes ni mer av färger och detaljer eller varumärken?
Lisa: Vi styrdes inte av varumärken utan provade många olika outfits innan vi landade i vad som helt enkelt skulle klä tjejerna bäst. Det fanns till exempel en Balmainklänning som Melina var supersnygg i, men vi valde till slut en Ganniklänning som passade perfekt. Sedan byggde vi vidare med skor och accessoarer tills vi fick fram rätt look för dem båda.

Som stylist, var det någon detalj du blev extra nöjd med?
– Jag är väldigt förtjust i Nikkis klänning från Balmain: det finns så mycket power i den och det lyftes verkligen med örhängen från Octopussy. Melinas klänning kom som sagt från Ganni och till den bar hon ett halsband, även det från Octopussy. Jag tycker att smyckena knyter ihop tjejerna i stylingen för just vid det här speciella tillfället.

I dramakomedin Så jävla easy going (premiär på svenska biosalonger 25 februari) spelar Nikki karaktären Joanna, en 18-årig tjej med adhd som tvingas göra val som får dramatiska konsekvenser. Melina spelar självsäkra och karismatiska Audrey, som Joanna blir upp över öronen förälskad i. Den varma och fartfyllda kärlekshistorien är baserad på en roman av den prisbelönta författaren Jenny Jägerfeld, och öppnade Göteborgs filmfestival 2022.

Vilka sorts karaktärer är Joanna och Audrey, och hur uttrycker de sig genom sina klädval?
Melina: Audrey är en cool tjej som rör sig självklart genom livet. Hon är inte rädd för att visa vem hon är och förminskar aldrig sig själv för andras skull. Det ser man ganska tydligt i hennes klädstil – hon tar på sig det hon tycker är fint och blandar ibland plagg som andra kanske inte skulle tycka passar så bra ihop. 
Nikki: Min karaktär Joanna är väldigt vimsig, impulsiv och osäker. Hon försöker att göra det rätta, men hon ställer tyvärr ofta till det för sig själv. Men hon är också charmig och rolig. Under filmens gång har hon i princip samma outfit varje dag med lite olika varianter på gråa t-shirts. 

Hur påverkar kläder hur ni uttrycker era karaktärer?
Melina: Kläder är jätteviktiga för mig när jag skapar en roll, särskilt vilka skor de bär. Vad man har för skor kan spela en stor roll i hur man uppfattar en karaktär: man går och rör sig helt olika beroende på om man har skor som passar eller inte, om man har klack, om skorna är lätta eller tunga, och så vidare. Jag känner inte att jag kan “sätta” en karaktär förrän jag har fått gå i hens skor, bokstavligt talat. 
Nikki: Kläder och smink kan visa hur man har det ekonomiskt eller vad man prioriterar. Min karaktär har det ganska knapert med pengar, vilket också avspeglas i hennes klädval. Hon har inte så många alternativ i sin garderob och bär trasiga skor. Joanna är ofta osminkad och har knappt några smycken. Hon sätter inte sitt yttre i första rummet helt enkelt, och att ha den här vetskapen när man ska gestalta en karaktär är nog viktigare än vad man tror.

Foto: Peter Frantzell

Foto: Peter Frantzell

Foto: Peter Frantzell

Nikki: Balmain-klänning, NK Luxury Corner (29,500 kr); Eytys-klänning (som kofta) (2000 kr); Octopussy-örhängen, NK Boutique (1895 kr); Iro-kängor, Internationella Designers (5795 kr). Melina: Ganni-klänning, NK Designers Lab (2999 kr); Maje-stövlar (4299 kr); Moschino-väska, Designers Lab (6499 kr), Octopussy-halsband, NK Boutique (3595 kr). Foto: Peter Frantzell.

Hur påverkar era klädval hur ni känner er privat?
Nikki: Min känsla påverkas mycket beroende på vad jag har på mig: kläderna avgör om jag känner mig bekväm, snygg, tråkig, osäker eller vad det nu kan vara.
Melina: Enormt mycket. För mig är det främst viktigt att kläderna jag har på mig är bekväma. Livet är verkligen för kort för att gå runt och vara obekväm. Ibland kan jag dock tycka att det är värt att tänja lite (med betoning på lite) på bekvämligheten för att få känna mig lite extra snygg, med kanske mer kroppsnära plagg eller något som visar mer hud. Det är ju väldigt trevligt att känna sig extra sexig ibland. 

Lisa, var det Nikki och Melinas rollfigurer eller privata personligheter som inspirerade deras röda mattan-stil?
– Jag har mer inspirerats av Nikki och Melina som privatpersoner och velat lyfta fram deras härliga personligheter. Vi har alltid en intervju med alla vi stylar på NK Personal Shopping, så vi får fram rätt look för just den personen. Jag har gjort flera premiärer och galor, och det är alltid roligt att styla inför sådana tillfällen. Det är också roligt att bygga upp hela garderober för de som besöker oss här på NK Personal Shopping – det finns så många tillfällen man kan stärka någon med hjälp av rätt kläder.

 

BOKA PERSONLIG STYLING

Logga in