Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
vårens trender 2021 hero

Här är vårens 6 viktigaste trender.

Humörlyftande mode, kläder för ett mer bekvämt 2021 eller lyxig i läder. Vilken trend inspirerar dig mest?

1. Maximalt med skinn

vårtrend skinn hedda stiernstedt

Skinnkläder kommer i alla former i vår. Bikerjackan får till exempel gärna vara mer rymlig än den har varit tidigare. Men den genomgripande känslan i trenden är att låta skinn och läder utgöra en hel outfit eller ett mer oväntat plagg än just en bikerjacka – ett stilval som ger ett lyxigt intryck. Letar du efter catwalkinspiration finner du den till exempel hos Hermès och Isabel Marant och det finns en uppsjö varumärken för den som vill ha veganska alternativ, som hos populära Nanushka.

2. Positiv färgchock

Efter 2020 vill vi våga drömma igen, vi vill känna optimism och många modedesigners har skapat kläder som med sina färger bara kan beskrivas som upplyftande. Valentino och Balmain excellerade i att hitta nyanser som får oss att ta glädjeskutt, och om du känner att det är lite väl mycket med en hel outfit i chockrosa är det fullt möjligt att satsa på accessoarer som blir som små färgklickar.

vårtrend 2021 färg kavaj

3. Uppgraderat mys

Vårtrender 2021 mys

Många har tillbringat dagarna på hemmakontoret under det gångna året och har fått smak för bekväma kläder som samtidigt inte får en att känna sig som om det är tvättdag och allt fint är i maskinen. Här ingår lyxiga träningsoveraller, men även mjuka vida byxor eller set i kashmir är viktiga delar av trenden.

4. Den rymliga trenchen

Trenchcoaten är en klassiker men även inom klassiker kan det finnas trender. En sak just nu är att rockar, kappor och skräddat rent generellt påverkas av influenser (inte influencers) från 80-talet. Rymligare silhuetter och bredare axlar är rätt väg att gå här, känslan är lös, ledig och avslappnad och man kan bära den öppen eller åtdragen i midjan.

vårens trender 2021 trenchcoat

5. Hållbara hittar

vårens trender 2021 hållbarhet

Det kanske känns fel att säga att hållbarhet är en trend, men faktum är att allt mer mode och varumärken arbetar med att tänka på kläder som inte bara tar hänsyn till vår estetiska framtid. Svenska märken som Filippa K och Dagmar ligger långt framme här, men även Balenciaga meddelade att hållbarhet var en av deras viktigaste värden för deras nya vårkollektion. I Sverige ligger vi långt fram på det här området, låt oss fortsätta med det.

6. Mer minimalism

I tider som dessa får minimalismen ofta ett uppsving med rena linjer och monokroma ensembler. Det är något i den sparsmakade och enkla estetiken som motsvarar det inre lugn vi söker efter i en osäker tid och det gäller oavsett om vi pratar kläder från varumärken som Helmut Lang och Jil Sander eller inredning. Ett nyckelplagg för våren är den enfärgade tunikan, både för män och kvinnor.

Vårens trender 6 minimalism filippa k