Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

DUBBLA POÄNG 23 SEPTEMBER - 2 OKTOBER FÖR DIG SOM ÄR ELLER BLIR NYCKELKUND. LÄS MER HÄR.

Fredrik Robertsson

Fredrik Robertssons 5 bästa tips för en perfekt festlook

Fredrik Robertsson är mångsysslare, röda mattan-specialist och PR-proffs. Han är också ett namn internationellt efter att ha fångat medias uppmärksamhet under coutureveckor. Förra året blev han även NK Galans Stilikon. Ta del av hans bästa tips för en lyckad festlook här. 

1. Börja med research

Jag vill alltid ta reda på klientelet, temat och var festen är innan jag bestämmer min look. Det finns ingenting värre än att klä sig för varmt eller riskera att frysa. Innan jag var ett namn på haute couture-scenen frågade jag alltid i förväg om jag kommer få sitta front row på modevisningar. Jag ville inte riskera att maximera min outfit allt för mycket om jag ändå inte kommer synas längst fram – ja, så töntig är jag.

2. Följ inte trender

Jag har aldrig förstått trender, i stället litar jag på min magkänsla – vad passar jag i och vad vill jag kommunicera med min outfit? Shoppa inte efter trender och lyssna inte slaviskt på någon annan. Inspireras, men välj sedan något som passar din kropp och din personlighet.

3. Gör ett modestatement

Välj en sak som får stå i centrum och arbeta kring den. Det kan vara ett stort smycke eller ett släp till klänningen. Låt det få ta fokus och konkurrera inte med dig själv genom att brassa på med allt för mycket. Tro det eller ej, men jag är lite av en minimalist på det sättet. Jag bär sällan stora smycken som tar fokus från mina kläder eller glittrande skor om min outfit har paljetter. Jag vill ha en lugn helhet utan att tappa wow-faktorn.

4. Våga färg

I Sverige är vi så dåliga på att bära färg. Många känner sig trygga och snygga i svart, grått och vitt. Men jag lovar dig – väljer du en knallig färg kommer alla, inklusive du själv, att älska det. Människor blir glada av någon som vågar bära färg och sticka ut. 

5. Räkna med kemtvätt

Kläder är till för att användas och för att ha kul i. Det finns ingenting tråkigare än personer som hela tiden säger “var försiktig, min blus är så dyr”. Fläckar hör till. Njut, visa upp dig och dansa. Har din klännig ett släp – låt släpet släpa, även om det blir smutsigt. När jag köpte en kjol med ett långt släp från Rick Owens sa butikschefen “never clean it, and never fix it - it’s supposed to get ruined. They are all memories”. Och det håller jag verkligen med om.

Missa inte att följa Nordiska Kompaniet på Instagram för att se när vår galareporter Janni stylas av Fredrik Robertsson inför NK Galan 2022. Följ oss här

Fredrik

Fredrik Robertsson på NK Galan 2022. 

Utvalt fest- och galamode