Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

NK Galans vinnare

Här hittar du årets alla pristagare.

Årets Hederspris

Susanna Strömquist

"Med NK Galans Hederspris lyfter vi blicken och hyllar en förebild som har gjort skillnad och som kommer fortsätta att göra det. I Josef Sachs anda tar hon Sverige ut i världen och världen till Sverige genom att väcka liv i en hittills outforskad svensk modeskatt. 

Årets Hederspris går till en person som vi på Nordiska Kompaniet anser har belyst NK:s historia, fått upp intresset för couture och sömnadens hantverk. Med både en hyllad bok och den prisnominerad utställningen Nordens Paris – NK:s Franska damskrädderi 1902-1966 sprider hon lustfyllt vidare sin kunskap till nästa generation och till nya målgrupper.

Vinnaren av Årets Hederspris 2022 är Susanna Strömquist. Läs vår intervju med henne här.

Årets Stilikon

Årets stilikon

Årets stilikon har inte bara en sällsynt känsla för mode, utan även en nyfikenhet och kunskap om dess historia. Hon tar röda mattan med storm med sin personliga, välklädda stil och visar gärna upp det bästa av svenskt mode. Hon är en meriterad designer och tidigare modechef som i dag arbetar som Creative Director på Synsam.

Vinnaren av Årets Stilikon 2022 är Marina Kereklidou. Läs vår intervju med henne här.

Årets Innovation

Innovation NK Galan

NK Galans Innovationspris är en hyllning till den som vågar tänka utanför boxen – och i årets pristagares fall handlar det om att utmana det vi tar för givet. I framtiden är det förhoppningsvis inte en innovation att skapa en produkt som går mot strömmen genom att aktivt verka för inkludering, men det är genom initiativ som hudfärgade plåster designade med mångfald och hållbarhet i fokus som banar vägen för en framtid där våra olikheter är en tillgång och något att fira.”

Vinnaren av Årets Innovationspris 2022 är Teint. Lär vår intervju med vinnaren här.

Årets Framtidslöfte

Teurn

"Sällan lyckas nya varumärken nå sådan stor framgång och medial uppmärksamhet efter en debutkollektion som Årets Nykomling gjort. Med strävan att bidra till en mer långsiktig konsumtion skapar varumärket exklusiva plagg med lång hållbarhet och tillgängliga priser. Det råder inga tvivel om att Årets Framtidslöfte har gjort sig ett namn i branschen på bara ett år och att det är det senaste modevarumärket på allas läppar."

Vinnaren av Årets Framtidslöfte 2022 är Teurn Studios. Lär vår intervju med vinnaren här.

Årets Hantverk

Rare

"När vi delar ut Årets Hantverk är långsiktighet och kvalitet i fokus. Vi letar efter varumärken som inspirerar andra i sin sfär, och där hantverket är centralt. Årets vinnare vill förändra vårt sätt att använda juveler och diamanter från grunden – en ambition hon backar upp med gedigen kunskap och en distinkt känsla för design som gör vardagen betydligt festligare."

Vinnaren av Årets Hantverk 2022 är Rare Jewelry. Lär vår intervju med vinnaren här.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet