Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Mille Notti sängkläder.

Sov bättre med sänglyx från Mille Notti.

Finns det något bättre än att krypa ner i en säng som känns som en sval, mjuk och lyxig omfamning? NK bad sängklädesexperterna på Mille Notti att berätta om hur vi får den där riktigt exklusiva sovupplevelsen.

Fotograf: Andrea Papini.

I höst firar Mille Notti tre decennier av att designa exklusiva sängkläder som är lika sofistikerat eleganta som de är tidlösa. Säsongen utgör en hyllning till varumärkets designhistoria och i kollektionen finner man många älskade och populära kvaliteter som satin och percale – det är alltså upplagt för sängkammardrömmar både bildligt och bokstavligen.

– Vi har sedan dag ett varit kräsna och noggranna med våra kvaliteter. Vi åker och hälsar på våra leverantörer i Portugal två gånger per år och sitter då ofta tillsammans med textiltekniker och diskuterar nya kvaliteter och dess egenskaper i timmar. Vi är kvalitetsnördar – och stolta över det! säger Catherine Wehtje, designer på Mille Notti.

Att ha ett exklusivt sänglinne är inte bara en fråga om estetik, det är även viktigt för att förhöja hela sov- och sömnupplevelsen.

– Känslan man får när man kryper ner i en säng bäddad med Mille Notti är som när man lägger sig i den lyxigt bäddade sängen på det där trevliga hotellet. Det ska kännas magiskt! Att välja en bra och skön kvalitet på sängkläder är a och o för en god natts sömn, säger Catherine Wehtje.

Sedan ska man så klart tänka på att bädda helt slätt, till exempel med Mille Nottis kuvertsydda underlakan och om man vill ha en extra lyxig känsla så kan man även stryka örngotten och påslakanen. Underskatta inte heller vikten av rätt täcken och kuddar – fluffigt och fint bidrar till den ultimata sovupplevelsen.

Så vad väljer designern själv undrar vi?

– Jag är en satinperson och älskar allt som är lent och glansigt i vårt sortiment. Har en extra förkärlek till satin i 500tc, som vår nya serie Sogno, berättar Catherine Wehtje.

Mille Notti sängkläder.

Välj rätt sänglinne

• Tänk på vilken känsla du gillar. Om du vill åt det krispigt svala, så är percale rätt val. Om du föredrar en mer silkeslen känsla är satin en bra idé. Linne ger en tyngd och naturlig följsamhet mot kroppen.

• Bädda gärna efter säsong och använd svalare kvaliteter på sommartid och varmare material till höst och vinter. Det är ett både skönt och bra sätt för att skapa en fin och samtida känsla i sovrummet.

• Tänk även på att allt ska vara tillverkat på ett bra och hållbart sätt.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet