Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Fasad

Highlights från NK-året.

2020 har, trots att allt sett lite annorlunda ut, varit ett händelserikt år för oss. Exklusiva lanseringar, digitala evenemang och livesända modevisningar – här har vi samlat årets mest minnesvärda höjdpunkter.

Ett stort tack till er alla som följt vår resa under 2020, nu går vi mot ett ljusare 2021. God fortsättning önskar NK.

En självklar modedestination för alla.

Under året har nya lanseringar avlöst varandra. På damsidan har ett stort antal avdelningar sett dagens ljus: NK Runway Access, NK Luxury Corner, Claudie Pierlot, Eytys, Totême, Isabel Marant och Ba&sh för att bara nämna några. Inom herrmode har utbudet blivit vassare än någonsin med öppningen av NK Designers Collection som erbjuder mode i absolut världsklass. 

För de yngsta öppnade leksaksdestinationen Bonti lagom till jul. Inför julen har också en mängd pop ups landat på NK.

De Sverigeexklusiva öppningarna av Saint Laurent och senare Hermès i Ljusgården bevisar än gång för alla att NK är ett varuhus i världsklass.

Hermes NK
Lars Wallin

En NK Gala för alla.

2020 års NK Gala blev den femte i ordningen och pågick i en hel vecka, både digitalt och på plats i varuhuset. NK blev en arena för festligheter där du som kund fick vara hedersgäst, oavsett om du valde att vara med på plats eller deltog via digitala kanaler.

Årets Hederspris gick till designern Lars Wallin som hyllades med en magisk couturevisning i varuhuset. Vinnaren av Nordiska Kompaniets Beautyikon 2020 blev RMS Beauty och årets Stilikon gick till kreatören och smyckesdesignern Ingela Klementz Farago. Övriga vinnare som prisades var bland annat Acne Studios, som kammade hem Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Stockholm, och brittiska Mulberry som röstades fram som vinnare i Göteborg. 

Nya servicetjänster, shoppinglösningar och NK e-handel lanseras. 

Vi är väldigt stolta över att ha kunnat presentera flera nya möjligheter att handla hemifrån under året – som NK Hemleverans och NK e-handel. Vi har redan hunnit lansera produkter inom sportsegmentet via NK Sport, produkter för hemmet via NK Bokhandel och NK Heritage, herrmode genom Paul & Friends och dammode genom NK BoutiqueNK Internationella Designers och Stenströms Woman. Det är dock bara början då allt fler varumärken, avdelningar och kategorier lanseras under 2021. Håll utkik på sajten och i våra sociala kanaler.

Bland nya servicetjänster i varuhset slog Akademikliniken Skin Center upp dörrarna i augusti, och vi välkomnade Ennui Atelier, som erbjuder piercing med smycken i exklusiva material, till NK Beauty Lounge. 

emballage

En mer hållbar jul på NK.

I år var julen på NK lite annorlunda, men bjöd självklart på traditionsenlig julstämning för hela familjen. Årets jultema gick i hållbarhetens tecken och skyltfönsterna skapades med hjälp av returmaterial från varuhuset. Med hänsyn till rådande läge och riktlinjer genomfördes avtäckningen av julskyltningen digitalt. Även Tomten besökte varuhuset, men på säkert avstånd och med möjlighet till digitala möten. I NK:s Julstudio bjöds gäster och modeprofiler in till samtal om julklappstips och stilråd. Lagom till julhandeln lanserade vi även våra egna doftljus, NK Heritage, framtagna av parfymören Linda Landenberg Holst.