Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Galan 2020.

NK Galans vinnare.

Här hittar du årets alla pristagare.

 

Nordiska Kompaniets Hederspris

Molly Sandén

”Hennes musik trollbinder både fans och Oscarsjuryn men det är som förebild för unga kvinnor hennes röst verkligen gör skillnad. Gång på gång använder världsstjärnan sin plattform för att sprida mer hållbara ideal, vare sig det gäller hur en kropp ”ska se ut” eller inom psykisk ohälsa. Med tre rockbjörnar i bagaget och världsscenen som hemmaplan, visar hon att det finns en styrka i att visa sig sårbar.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Hederspris 2021 är Molly Sandén. Läs vår intervju med henne här.

Nordiska Kompaniets Stilikon

Fredrik Robertsson

”Årets Stilikon är unik i sitt slag, både inom landets gränser och internationellt. Få andra kan briljera med en garderob så späckad med haute couture, och få (om någon) annan lyser upp röda mattan på ett lika spektakulärt sätt. Under åren har han låtit oss ta del av fler unika och färgstarka looks än vi kan räkna, samtidigt som han har inspirerat oss – med sin kreativitet och med sitt mod. ‘Never a dull moment’ är det närmaste vi kommer att beskriva denna aldrig sinande inspirationskälla.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Stilikon 2021 är Fredrik Robertsson. Läs vår intervju med honom här.

Nordiska Kompaniets Innovationspris

Asket NK Galan

”Att skapa något nytt av något gammalt är en konst, och årets Innovationspristagare bemästrar den konsten till fullo. I ateljén i Farsta får tidigare älskade plagg nytt liv i form av unika, lokalt producerade kreationer. Varumärket som satt återbruk på kartan bidrar dessutom till social hälsa genom att hjälpa människor tillbaka till arbetsmarknaden.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Innovationspris 2021 är Remake Stockholms Stadsmission. Lär vår intervju med vinnaren här.

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Göteborg

Louis Abel

"Stil är för många ett sätt att uttrycka sin kreativitet. Det kan göras via plaggen som syns allra mest, men också genom de allra minsta detaljerna – vi pratar såklart om smycken. Med organiskt böljande former inspirerade av naturen väcker det här göteborgsbaserade smyckesvarumärket bärarens inre kreatör. Deras nyskapande smycken är dessutom designade för att passa alla – oavsett ålder eller kön."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Göteborg 2021 är Louis Abel. Läs vår intervju med vinnaren här.

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Stockholm

Saman Amel

”Nej, mode behöver verkligen inte ha något gemensamt med massproduktion. I barndomsvännernas ateljé finns inga stora lager; kostymer och skjortor måttsys till kunden på beställning. Genom att förvalta och finkalibrerat utveckla traditionellt hantverkskunnande bidrar denna duo framgångsrikt till att föra modebranschen mot en ljusare, mer skräddad framtid.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Stockholm 2021 är Saman Amel. Läs vår intervju med duon här.

Nordiska Kompaniets Beautyikon i Stockholm

frida

"Hon är Sveriges självklara nageldrottning som upphöjde manikyren till accessoar, stilmarkör och livsstilsprodukt, samtidigt som hon höjde statusen på en tidigare ofta förbisedd yrkeskår. Som nagelstylist är hon lika självklar på modeveckor och magasinfotograferingar, och hennes salonger är en oemotståndlig oas av kunskap, teknologi och lyx. Vi vet att detta bara är starten på hennes imperium."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Beautyikon i Stockholm 2021 är Frida Selkirk.

NORDISKA KOMPANIETS Beautyikon i Göteborg

verso

"Med utgångspunkt i enkelhet, vetenskapligt mätbara resultat och stilren design är vår nominerade en central del av det som hela världen talar om som det Scandi Beauty och nordisk Skinimalism. Åt sidan IKEA, Volvo och Spotify – vår snyggaste exportsuccé har inte bara knäckt koden bakom retinol utan bieffekter, utan också hur man bygger ett varumärke bortom ålder och kön."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Beautyikon i Göteborg 2021 är Verso.

Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Stockholm

Vinnare

“Sedan 2014 har årets Varumärke försett världen med nya, moderna uniformer, eleganta detaljer och distinkta former. Från skandinavien till New Yorks gator - deras plagg har tagit hela världens modescen med storm. Med ett distinkt formspråk är detta ett varumärke som skapar stora ha-begär hos de allra flesta.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Stockholm är Totême.

Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Göteborg

image

"By Malene Birger har sedan 2003 erbjudit klassisk skandinavisk design i form av festkläder, klassiska vardagsplagg och accessoarer. Varumärket älskas av NK:s kunder där kretsen inte är homogen. Här spelar det mindre roll om bäraren av plaggen är unga, gamla eller vilken stil de annars har. Helt perfekt till basgarderoben, kort och gott."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Göteborg 2021 är By Malene Birger.

Nordiska Kompaniets Accessoarpris i Stockholm och Göteborg

Vinnare

”Hennes hantverk har förändrat vårt sätt att se på skandinavisk design. Hon går emot enkelheten och har med sina framträdande, mystiska, och lekfulla smycken lyckats skapa en förtrollad värld som vi alla vill vara en del av.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Accessoarpris i Stockholm och i Göteborg är Maria Nilsdotter.

Priser som delas ut under NK Galan 2021.

Nordiska Kompaniets Hederspris
Nordiska Kompaniets Innovationspris
Nordiska Kompaniets Stilikon
Nordiska Kompaniets Beautyikon i Stockholm
Nordiska Kompaniets Beautyikon i Göteborg
Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Stockholm
Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Göteborg
Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Stockholm
Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Göteborg
Nordiska Kompaniets Accessoarpris i Stockholm
Nordiska Kompaniets Accessoarpris i Göteborg

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet